Legaal cannabisgebruik in Duitsland zal soepeler worden dan oorspronkelijk gepland

De regels voor legaal cannabisgebruik in Duitsland zullen soepeler worden dan aanvankelijk gepland. Dat hebben Die Grünen, die in de Duitse regeringscoalitie zitten, maandag bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Met of zonder de fiets naar het werk, maakt dat nu zo’n verschil?
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Door een stom spel ben ik wel mijn zusje kwijt”: vertelt op het proces van de Zussenmoord eigenlijk iémand de waarheid?

“Eén van u beiden vertelt de waarheid niet.” De ouderen onder ons herinneren zich die nachtelijke uitval nog wel van Marc Verwilghen, in de parlementaire onderzoekscommissie Dutroux. Die zin spookte de hele tijd door mijn hoofd, terwijl ik vanmiddag zat te luisteren naar de onthutsende ondervraging van Inge Reyntjens en Daisy Van Mechelen, allebei beschuldigd van moord en allebei hopend

Lees meer »

VS zien toenemend risico op sabotage van onderzeese kabels door geheime Russische eenheid

De VS hebben een toename van Russische militaire activiteit gedetecteerd rond belangrijke onderzeese kabels en achten de kans nu nog groter dat Rusland zal overgaan tot de sabotage van cruciale communicatie-infrastructuur. Een geheime militaire Russische eenheid zou zich bovendien focussen op het onklaar maken van onderzeese (internet)kabels, zo hebben Amerikaanse functionarissen verklaard aan ‘CNN’.

Lees meer »

Alle vluchten in Shanghai worden geannuleerd door komst tyfoon Bebinca

De Chinese autoriteiten bereiden zich voor op de komst van tyfoon Bebinca -met momenteel windsnelheden tot 144 kilometer per uur- die tussen zondagavond en maandagochtend de drukbevolkte oostkust zou moeten bereiken. In de economische hoofdstad Shanghai worden alle vluchten vanaf 20 uur lokale tijd geannuleerd, kondigt staatszender CCTV aan.

Lees meer »

Twee nieuwe LED-schermen moeten Kuurnse bewoners inlichten over gemeentelijke nieuwtjes: “Zo verbeteren we onze communicatie aanzienlijk”

Twee nieuwe digitale infoborden die een plaatsje kregen op parking Vlaskouter en langs de Brugsesteenweg zullen voortaan de Kuurnse burger inlichten over gemeentelijke nieuwtjes. Daarnaast zullen de borden ook de mogelijkheid bieden aan de Kuurnse handelaar om te adverteren.
The post Twee nieuwe LED-schermen moeten Kuurnse bewoners inlichten over gemeentelijke nieuwtjes: “Zo verbeteren we onze communicatie aanzienlijk” appeared first

Lees meer »

Ex-burgemeesters bovenaan lijst Open VLD-De Merlaan in Maldegem

Open VLD en De Merlaan trekken op 13 oktober samen naar de kiezer. De lijst wordt getrokken door ex-burgemeester Bart Van Hulle en op de tweede plaats prijkt ex-burgemeester Marleen Van den Bussche. Op drie staat voormalig schepen Jason Van Landschoot en op vier voormalig schepen Stefaan Heyndrikx. Voormalig schepen Geert De Roo is lijstduwer.
The post Ex-burgemeesters bovenaan

Lees meer »

Nieuwe VR-kijker in Brugge vertelt volgend hoofdstuk over de Verdwenen Zwinhavens

De zes virtual reality kijkers van het project ‘Verdwenen Zwinhavens’ werden sinds de start in 2021 al 217.500 keer bekeken. Dinsdagnamiddag werd ter hoogte van de Koninklijke Stadsschouwburg, op de hoek van de Vlamingstraat en de Adriaan Willaertstraat, een zevende VR-kijker onthuld, als volgend hoofdstuk in een boeiend historisch verhaal.
The post Nieuwe VR-kijker in Brugge vertelt volgend hoofdstuk

Lees meer »

“Mijn neus raakt verstopt aan rechtse kant van bed”: bizarre discussie zet domper op huwelijksnacht in ‘Blind Getrouwd’

Het derde ‘Blind getrouwd’-koppel is een feit. De ogenschijnlijk ijzig kalme Jidse (27) lijkt een uitstekende match voor de goedlachse Jorina (32), die in aanloop naar het programma een behoorlijke gedaanteverwisseling doormaakte. Bij Karlien en een opvallend openhartige Thomas leek het allemaal wat minder vlot te gaan. Inclusief hun eerste huwelijksnacht. “Daar zal ik me dan maar overzetten.”

Lees meer »