Izegemse bibliotheek zoekt opnieuw adoptieramen voor weesgedichten

Naar aanleiding van de Poëzieweek 2024 gaat de Izegemse bibliotheek voor de tweede keer voor zestig weesgedichten op zoek naar adoptieramen. “De vorige editie was een bijzonder groot succes en dus twijfelden we niet om voor een tweede editie te gaan”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

“Er worden weer vijftig gedichten aangeboden, aangevuld met tien gedichten van de Izegemse stadsdichter Benjamin Sercu. De vijftig gedichten, waarvan 25 gedichten voor volwassenen en deze keer ook 25 gedichten voor kinderen, zijn poëtische creaties van bekende en nog te ontdekken dichters”, verduidelijkt schepen Kurt Himpe. “Door gedichten in het Izegemse straatbeeld willen we poëzie in de kijker zetten.”

“Bepaalde gedichten van de vorige editie werden zo gesmaakt dat ze nog altijd op ramen te lezen zijn”

“Bij de vorige editie was er geen enkel probleem om voldoende adoptieramen te vinden en bepaalde gedichten werden zo gesmaakt dat ze nog altijd op ramen te lezen zijn in onze stad”, zegt Kurt Himpe.

“Vanaf woensdag 13 december om 10 uur kan iedere Izegemnaar via de website https://weesgedichten.be door de bibliotheek geselecteerde gedichten kiezen”, zegt bibliothecaris Nicolas Cappelle. “Het enige wat je nodig hebt, is een proper raam op een benedenverdieping aan de straatkant en affectie voor het gedicht van jouw keuze. De gedichten worden door een team vrijwilligers en leerlingen van de Kunstacademie Art’Iz met speciaal voor dit doel ontwikkelde en volkomen afwasbare stiften aangebracht.”

“De actie kost de deelnemer niets, maar draagt bij aan de ziel van de Poëzieweek. Bovendien geeft een weesgedicht jouw woning en bij uitbreiding de straat en de stad een mooie poëtische uitstraling”, aldus Nicolas Cappelle. “Met het project #Weesgedichten slaan tientallen bibliotheken de handen in mekaar om Vlaanderen om te toveren tot één grote poëziebundel.”

The post Izegemse bibliotheek zoekt opnieuw adoptieramen voor weesgedichten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks schadeclaim van 156 miljoen euro: Netflix biedt aanzienlijk bedrag voor nieuwe show van ‘Baby Reindeer’-maker

Netflix heeft door de reeks ‘Baby Reindeer’ al een aanklacht van maar liefst 170 miljoen dollar (ruim 156 miljoen euro) aan zijn been, maar daar lijkt de streamingdienst zich niets van aan te trekken. Bovendien willen zij dat de maker van de reeks, over een barman die gestalkt wordt door een oudere vrouw, een nieuwe show maakt. Dat meldt ‘The

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »

Welkom op ‘t Vossenerf: Op vakantie tussen de Holsteinkoeien

Kris Decapmaker (42) en Charlotte Sys (42) wonen met hun twee kinderen Lander (19) en Laure (17) op ’t Vossenerf in Klemskerke. Het familiebedrijf ziet er vandaag helemaal anders uit dan twee generaties geleden, maar de toewijding aan de stiel bleef. “Op zondag eens een paar uurtjes kunnen uitblazen, dat is voor ons al een luxe.”
The post Welkom

Lees meer »

‘Familiedag’ achter de schermen van de eedaflegging: knuffelen met papa, Fifa spelen en nog snel de baby eten geven

Ze waren er op hun Paasbest bij, maar de meeste Vlaamse volksvertegenwoordigers – en hun trotse gevolg – hebben gisteren toch vooral moeten doen wat ze in het parlement helaas nog vaak zullen moeten doen: wachten. En dus had de eedaflegging meer weg van een familiedag: met opa Jo, fruitpap, fifa-spelletjes, een knuffelzachte papa zonder snor en een nieuwe handtas

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »