Isabel Decombel uit Lo lanceert webshop SjetteOnline: “Ik wil de wolafvalberg verkleinen”

In februari vorig jaar opende Isabel Decombel (34) haar Sjettekastje bij haar woning in de Breydelstraat in Lo. Ondertussen breidde ze haar aanbod uit met workshops, en op 1 december gaat een webshop online waarop creatievelingen onder meer bollen wol, pompons, patronen en minibolboxen kunnen bestellen. “Ik zou in de toekomst graag een fysieke winkel openen”, zegt Isabel.

In het portaal van haar woning in de Breydelstraat in Lo opende Isabel Decombel in februari vorig jaar een Sjettekastje. Mensen konden er oorspronkelijk terecht met hun restjes wol, die Isabel dan een upgrade gaf en verwerkte in bolletjes. Maar ondertussen is er al heel wat veranderd.

“Het Sjettekastje staat bij mooi weer nog altijd voor mijn deur en mensen kunnen nog altijd restjes binnenbrengen onderaan in het kastje in ruil voor stempels”, zegt Isabel. “Maar nu is er een vaste prijslijst voor de artikelen die meegenomen kunnen worden (in het begin werkte Isabel met vrijwillige giften, red.). Ik sta ook op hobbybeurzen. Elke eerste en derde zondagvoormiddag kun je me vinden op de Markt van de Makers, in de Wiek in Leffinge. Af en toe probeer ik een extra beurs mee te pikken, zoals afgelopen zondag in Middelkerke.”

25% korting

Het Sjettekastje kan bij veel mensen op heel wat enthousiasme rekenen. “Maar helaas kan ik het niet buitenzetten bij slecht weer, en het aanbod is ook beperkt door de grootte van de kast”, zegt Isabel. “Daarom breid ik nu uit met een webshop waar de producten ook bij regenweer besteld kunnen worden. Dat gebeurt via Etsy, een platform waarop creatievelingen hun creaties verkopen. Er zullen bollen wol, pompons, minibolboxen, patronen en pakketten besteld kunnen worden. Naalden en tijdschriften zijn enkel te verkrijgen in het Sjettekastje. Naar aanleiding van de lancering van de webshop krijgen de klanten tijdens het openingsweekend, op zaterdag 2 en zondag 3 december, een korting van 25%. Ik hoop zo nog meer mensen warm te maken om met restjes te werken.”

Workshops

Eind oktober startte Isabel ook met het geven van workshops. “Iedere tweede donderdag van de maand voorzie ik een cursus, zoals leren haken of een restjes-proeverij, en elke vierde dinsdag een open creacafé, waarbij je werkt aan wat je wil”, zegt de creatieveling uit Lo. “Inschrijven kan via de website. Daarop staat ook een overzicht van de workshops. Die vinden plaats in mijn living, maar kunnen ook op locatie, als de vraag komt van verenigingen.”

Isabel kijkt ook al vooruit. “Het is de bedoeling om met de winst uit het kastje en de webshop de verbouwingen te realiseren in de winkelruimte vooraan in mijn woning, zodat ik een fysieke winkel met genoeg keuze en aanbod kan openen. Dat zie ik op lange termijn, want er is nog veel werk.”

Alle steun welkom

“Op kortere termijn zullen mijn patronen ook beschikbaar zijn op Ravelry, een platform om patronen op te zoeken en te kopen. Het zal ook mogelijk zijn om lid te worden van Sjette via het platform Patreon, waarbij je bijvoorbeeld voor een vast bedrag per maand een wolkit krijgt. En ik wil ook de mogelijkheid bieden om het initiatief te steunen via Ko-fi. Zo zal je een fooi kunnen geven voor een bepaald project waarmee ik bezig ben. Want een onderneming in de wolsector starten is niet eenvoudig. Alle steun is welkom en de giften worden integraal gebruikt om de diensten en producten beter te maken. Sjette is de naam van de onderneming. Het Sjettekastje is de kast voor mijn deur, en SjetteOnline wordt de naam van de webshop”

“De visie van Sjette is de wolafvalberg verkleinen en een alternatief bieden voor fast fashion. De missie is geloven in het hergebruik van lokale, duurzame en natuurlijke producten. Het is zonde dat er wol wordt weggegooid of in de vergeethoek belandt. Sjette geeft gedoneerde wol een tweede leven en soms zelfs een derde.”

The post Isabel Decombel uit Lo lanceert webshop SjetteOnline: “Ik wil de wolafvalberg verkleinen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos”

Een gepersonaliseerde toets geven aan een geschenkje, doop-, communie- of huwelijksaandenken? Bij Lalou zit je goed. Sinds kort kun je bij Jennifer Lagaisse (27) terecht voor professionele begeleiding bij al je gelegenheidsgeschenken, geschenkmanden, geboorte- en communiekaartjes, snoeptaarten en decoratiestukken.
The post Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen hekelt openstellen Ketelstraat in Izegem voor verkeer: “Onnodige stap”

Arbeiders zijn volop bezig het laatste stukje Centrumbrug over het spoor te belijnen zodat ook dat terug open gezet kan worden voor alle verkeer. Vanaf dan zal het mogelijk zijn vanuit Emelgem richting Korenmarkt te rijden, maar dan moet je voortaan wel afslaan richting Ketelstraat. Vooruit-Groen vreest dat daar problemen van zullen komen.
The post Groen hekelt openstellen Ketelstraat

Lees meer »

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe woedende DJ Hardwell abrupt zijn optreden beëindigt op Saga Festival: “Zo kan ik dit niet”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Banken en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »