Invallen en massa-arrestaties bij Palestijnen op de Westoever: “We leven dag en nacht in angst”

Terwijl de wapens zwijgen in Gaza, gaat het geweld gewoon door in de bezette Westelijke Jordaanoever. Sinds 7 oktober zijn volgens de VN meer dan 200 Palestijnen gedood en meer dan 1.000 Palestijnen ontheemd. VRT NWS sprak met twee Palestijnse ngo’s uit Hebron en Dheisheh. “Palestijnen leven hier in een stille oorlog van constante intimidatie, surveillance en agressies. We leven dag en nacht in angst”, klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Zo stemde Veurne: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Veurne trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Veurne.
The post Zo stemde Veurne: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politierechter stuurt man met levenslang rijverbod naar de gevangenis: “Je blijft maar je eigen zin doen. Ik moet denken aan de maatschappij”

De 31-jarige M.U. uit Hamme werd vrijdagochtend onmiddellijk aangehouden in de politierechtbank. De dertiger verscheen voor de 18e keer voor de politierechtbank en dat telkens voor dezelfde feiten: het rijden zonder rijbewijs en tijdens verval. De advocaat van M. probeerde de rechter nog te overtuigen zijn cliënt een allerlaatste kans te geven, maar tevergeefs. U.M. werd ter plaatse door de

Lees meer »

Zo stemde Wervik: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Wervik trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Wervik.
The post Zo stemde Wervik: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roltrap Sint-Annatunnel op rechteroever in Antwerpen lange tijd buiten gebruik door scheur in aandrijfas: “Te gevaarlijk om nog te gebruiken”

Een van de 4 roltrappen van de Sint-Annatunnel op rechteroever in Antwerpen is uit voorzorg stilgelegd. Bij controles is een scheur in de aandrijfas van de roltrap vastgesteld. Tot de herstelling begin volgend jaar zal de roltrap in de voetgangerstunnel niet draaien, want dat is te gevaarlijk. Gebruikers kunnen hem wel gebruiken als gewone trap.

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Via behaalt absolute meerderheid in Bocholt

In Bocholt heeft Via een absolute meerderheid behaald met 50,7 procent van de stemmen. De partij wint fors, met 15,6 procent. SAMEN verstevigt zijn positie als tweede partij met 21,5 procent. N-VA verliest minimaal en strandt op 18,2 procent. Bocholt Beleeft behaalt 9,6 procent van de stemmen.

Lees meer »

Eerste Amerikaanse executie voor shakenbabysyndroom vandaag gepland: geen gratie voor veroordeelde vader, uitstel nog mogelijk

Een reclasseringscomité in Texas heeft gisteren een gratieverzoek van Robert Roberson (57) tegengehouden. Roberson werd ter dood veroordeeld voor de dood van zijn dochtertje dat zou zijn overleden aan het shakenbabysyndroom. Het uitvoeren van de doodstraf van Roberson is voor vandaag gepland. De gouverneur van Texas kan hem nog altijd eenmalig uitstel van executie verlenen.

Lees meer »

Afwisseling van opklaringen en wolken op verkiezingsdag

Verkiezingsdag brengt op de meeste plaatsen eerst overwegend zonnig weer met hoge wolkensluiers, en over het noorden soms lagere wolkenvelden. In de loop van de dag wisselen opklaringen en wolken elkaar overal af. In het uiterste noorden kan er eventueel een zeer plaatselijk buitje vallen. Het is wel fris voor de tijd van het jaar, met maxima van 8 graden

Lees meer »

“Veel mensen noemen mij de échte burgemeester”: niet Katrien Desomer, maar Valentijn Despeghel is stemmenkampioen in Ieper

Met 3.202 naamstemmen kroont Valentijn Despeghel zich tot stemmenkampioen van Ieper. Dat zijn er 213 meer dan toekomstig burgemeester Katrien Desomer. Zijn partij Vooruit stijgt ook van vijf naar twaalf zetels, maar belandt toch op de oppositiebanken. Naast trots overheerst dan ook teleurstelling dat de meerderheid van Team Ieper niet werd gebroken.
The post “Veel mensen noemen mij de

Lees meer »

Troostprijs onderwijs? Demir bergt wens voor sjerp niet op: “Het blijft een droom om Genk ooit als mijnwerkersdochter te mogen dienen”

“Tja, het is nu eenmaal zo dat ik door mijn Koerdische achtergrond geen Turkse stemmen krijg.” Zuhal Demir (N-VA) blijft gewoon minister van Onderwijs. Ze behaalde een mooie score in ‘haar’ Genk, maar moest toch de CD&V van huidig burgemeester Wim Dries ruim laten voorgaan. Vindt ze zelf dat ze slecht gecommuniceerd heeft? En hoe reageert ze op de geruchten

Lees meer »

Krant Le Soir mag artikel over Vervierse lijsttrekker niet publiceren: “Zullen die aanvechten met alle wettelijke middelen”

De rechtbank van eerste aanleg in Luik heeft aan de krant Le Soir verboden om een artikel over een kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen te publiceren, zo maakte de krant zaterdag zelf bekend op haar website. Ze is bezorgd over “deze vorm van preventieve censuur en zal het aanvechten met alle mogelijke wettelijke middelen”, klinkt het.

Lees meer »

“Hoe wist ze dat die tak ging afbreken?”: hond brengt kind in veiligheid net voor tak op speelgoedauto valt

Een hond uit de Chinese provincie Guangdong verbaasde vorige maand heel wat inwoners met een onverklaarbare reddingsactie. De viervoeter zat naast een jongetje in de tuin toen het iets opmerkte. Camerabeelden tonen hoe het dier plots in het T-shirt van zijn baasje bijt en hem wegsleurt… net voor een tak op de speelgoedauto van de jongen valt. “We waren geschokt

Lees meer »

Déborah Giampietro scoort in Mesen en wordt meteen ook schepen

De 31-jarige Déborah Giampietro uit de Armentiersstraat is nagelnieuw in de politiek, en bij haar eerste verkiezingen is het al meteen raak : ze komt nieuw binnen in de gemeenteraad én wordt door haar vele voorkeurstemmen meteen ook schepen. Ze ziet het helemaal zitten.
The post Déborah Giampietro scoort in Mesen en wordt meteen ook schepen appeared first on

Lees meer »

Auto volledig uitgebrand na ongeval in Torhout

Zaterdagmorgen even voor 06 uur gebeurde op de Roeselaarseweg in Torhout een zwaar ongeval. Een bestuurder die richting Torhout reed, reed op het rechte stuk weg een vluchtheuvel aan. De klap was niet min.
The post Auto volledig uitgebrand na ongeval in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »