Invalide vrouw (86) rijdt waterloop in, maar kan zoon nog bellen: “Ze had enorm veel geluk”

Een wagen reed zondagavond in de Wieltjesgracht in Ieper. De 86-jarige vrouw die het voertuig bestuurde bleef boven de waterlijn steken en kon haar zoon nog bellen. “Van zodra ik bij het voertuig was, durfde ik het niet meer loslaten uit vrees dat het nog verder zou zakken”, zegt hij.

De batterij van zijn telefoon was leeg toen de wagen werd getakeld, maar even voordien had hij wel nog de oproep gekregen van zijn moeder nadat ze zondagavond in een waterloop was gereden in het centrum van Ieper. “Mijn moeder is 86 jaar en invalide”, vertelt de man die liever anoniem blijft. “Ze belde plots om hulp omdat ze in de Wieltjesgracht was gereden.”

Te vroeg ingedraaid

Dat gebeurde even voor 23 uur op het kruispunt van de Diksmuidestraat en de Hoge Wieltjesgracht, een straat die langs de Wieltjesgracht loopt. “Ze kwam van de Brugseweg en mogelijk is ze de Hoge Wieltjesgracht iets te vroeg ingedraaid en zo in de waterloop beland”, aldus de zoon. “Gelukkig woon ik in de buurt van de Menenpoort en was ik al na een paar minuten rijden ter plaatse.”

Door de geringe snelheid en de begroeiing bij de oever belandde het voertuig amper in het water. “Maar ze had enorm veel geluk”, beseft de zoon. “Voor hetzelfde geld ging de wagen over de kop en lag ze met haar hoofd naar beneden in het water. Van zodra ik bij het voertuig was, durfde ik het niet meer loslaten uit vrees dat het nog verder zou zakken.”

Duikers

Vanuit haar wagen belde de vrouw de hulpdiensten. Politie en brandweer snelden ter plaatse en uit voorzorg werden ook duikers opgeroepen. “Ze konden de zetels in de wagen platleggen en mijn moeder via een zijdeur bevrijden”, getuigt de man.

“De dame was wat onderkoeld en werd voor een controle overgebracht naar het ziekenhuis”, aldus Pieter Ooghe, officier van Brandweer Westhoek.

Niet eerste keer

“Volgens de eerste vaststellingen valt de schade aan de wagen nog mee”, zegt Rik Vandenbruwaene die het voertuig uit de Wieltjesgracht kwam takelen. Exact een jaar geleden moest de man al eens een wagen uit de waterloop takelen, maar dan aan de andere kant van de Diksmuidestraat. Ook toen kon de begroeiing langs de oever erger vermijden.

In de voorbije zomer belandde een wagen wel grotendeels onder het wateroppervlak toen een man van 83 een fout manoeuvre had uitgevoerd op de Masscheleinlaan. Hulpdiensten en buurtbewoners konden hem toen tijdig uit het voertuig bevrijden. (TP)

The post Invalide vrouw (86) rijdt waterloop in, maar kan zoon nog bellen: “Ze had enorm veel geluk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gerecht wil schot in de zaak: Sven Pichal (45) komt snel voor rechter

Sven Pichal (45) zal op dinsdag 9 juli voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Het gerecht wil duidelijk dat er schot in de zaak komt, want pas drie weken geleden kreeg Pichal te horen dát hij voor de rechtbank zou komen. Nu is er dus al een datum geprikt. Maar wat zal er die dag dan precies gebeuren?

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Wimbledon hoopt op verschijning prinses Catherine, wel erg dure outfit voor student Christian

De organisatoren van Wimbledon hopen dat prinses Catherine over twee weken de trofeeën van het tennistornooi kan uitreiken aan de winnaars. Ze deden haar het aanzoek met een geruststellende boodschap. Catherine’s schoonbroer prins Harry is dan weer in de prijzen gevallen. Wat heeft hij gewonnen? En wat was er opmerkelijk aan de outfit van de Deense kroonprins Christian tijdens zijn

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaarbegin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Dat schrijven De Tijd, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vrijdag op basis van cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Pluspunt voor de consument: de

Lees meer »

Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand”

Op zaterdag 29 juni opende Pieter Warlop de automatenshop Twenty4Seven. Met de automatenshop krijgt het voormalige kantoor van Liantis, na een paar jaar leegstand, een nieuwe bestemming. De shop vind je in het centrum van Poperinge, Burg. Bertenplein 10.
The post Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noodtoestand in Zuid-Korea door extreem weinig geboortes: “Niet genoeg naar vrouwen geluisterd”

Zuid-Korea heeft de noodtoestand uitgeroepen omdat het geboortecijfer zo laag is dat de president zich zorgen maakt over het voortbestaan van het land. Bij dat noodplan horen (nog maar eens) maatregelen om het aantal geboortes op te krikken. Maar of die iets zullen uithalen, is maar de vraag. "Vrouwen zeggen dat er onvoldoende naar hen geluisterd is", zegt freelance journalist

Lees meer »