IN BEELD – ‘Sint in de Piste’ in de grootste circustent in Sint-Niklaas

Op de Grote Markt van Sint Niklaas stond dit jaar terug één van de grootste circustenten van Europa opgesteld, waar er veel spectaculaire circusacts van wereldniveau in plaatsvonden.

Wat wij zagen: snelle kostuumwissel, duivelse diabolo’s, indrukwekkende acrobatie, kwispelende honden, charmante kamelen, vrolijke ezels, muzikale clowns en een fraai showballet, het dubbele Rad des Doods en natuurlijk de intrede van Sinterklaas en zijn Talentenpieten zoals Speurpiet, keukenpiet, sportpiet en vele andere die zich tussen de mensen amuseerden tijdens de ganse show.

Sinterklaas vertelde dit jaar dat het zijn laatste jaar als Sint zou kunnen zijn. Hij was op zoek naar een andere job. Hij wordt wat ouder, heeft genoeg van het nachtwerk, op zijn leeftijd is zo’n tocht op de gladde daken vaak niet meer vanzelfsprekend. Dus deed Sinterklaas een beroep op de beroepenadviseur om te helpen zoeken naar een andere job. Hij wilde taxichauffeur, brandweerman, politieman, superheld of kraanmachinist worden, maar voor elk beroep had Sinterklaas wel een minpuntje klaar. Door toedoen van de Pieten besloot hij om toch maar Sinterklaas te blijven voor nog veel eeuwen… Dit was het Allerleukste Sinterklaasfeest in Vlaanderen met prachtige kostuums, een sprookjesachtige belichting, acts van wereldniveau en een fantastisch live orkest. Kortom, een totaal spektakel voor jong en oud. (PADI & Christophe)

The post IN BEELD – ‘Sint in de Piste’ in de grootste circustent in Sint-Niklaas is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De middeleeuwen in Oosthof

Het tweede Middeleeuws Festival op zaterdag 13 en zondag 14 juli brengt maar liefst 700 deelnemers en ruim 50 internationale handelaars naar Snellegem en het Oosthof. Zelfs de Rode Ridder zal er een weekendje vertoeven.
The post De middeleeuwen in Oosthof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voetbalclub KSK Geluwe veroordeeld voor racisme tegenover scheidsrechter: “Als club gestraft voor foute uitspraak van ouder”

Het seizoen moet nog goed en wel starten, maar voetbalclub KSK Geluwe weet nu al dat er haar een extra taak wacht. Na een klacht over racistische uitspraken van een ouder tegen de scheidsrechter moet de club acties ondernemen die racisme moeten tegengaan.
The post Voetbalclub KSK Geluwe veroordeeld voor racisme tegenover scheidsrechter: “Als club gestraft voor foute uitspraak

Lees meer »

Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in

Met veel enthousiasme slaan de Landelijke Gilde Wingene en Ferm Wingene binnenkort de handen in elkaar voor een nieuw initiatief: een pop-up-zomerbar. Op 5, 6 en 7 juli is iedereen van harte welkom om met spijs en drank te genieten van dit gezellige initiatief.
The post Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in appeared first on

Lees meer »

Peuter verdrinkt in zwembad in de tuin: broertje van vier sloeg alarm, maar tevergeefs

Twee dagen nog vocht het peutertje voor zijn leven, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Een jongetje van net geen twee jaar is gestorven nadat het thuis in het zwembad is beland in Zandvoorde (Oostende). Dat gebeurde zaterdagmiddag. Buren reanimeerden hem nog, maar hij stierf uiteindelijk maandagmorgen in het ziekenhuis. Alles wijst op een tragisch ongeval. “Maar de precieze

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »