Hoe poetsvrouw jarenlang blinden en bejaarden heeft bestolen: “Ze loog dat ze OCMW-medewerker of politieagente was”

“Ze bracht voor duizenden euro’s aan oud goud binnen bij juwelier.” Vijf jaar lang kon poetsvrouw S.T. (27) uit Eernegem ongestoord juwelen en geld stelen in woonzorgcentra in Oostende en Varsenare, en bij mensen thuis. In totaal sloeg ze meer dan dertig keer toe. “Ze wilde snel en makkelijk geld verdienen op kap van de zwakkeren in de maatschappij”, stelde procureur Nathalie Barzeele in de Brugse rechtbank. Zij vorderde 37 maanden cel, vandaag valt het verdict in de zaak. 

Meer krantenkoppen in België

Dames van SK Reningelst mikken op top vijf

Na een zesde plaats vorig seizoen willen de dames van SK Reningelst minstens even goed doen in eerste provinciale. Er komen vier nieuwe speelsters bij.
The post Dames van SK Reningelst mikken op top vijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem

Op 28 juni trekt Hilde Lesaffre uit Oudenburg voorgoed de deur van Gemeentelijke Basisschool ’t Mozaïek in Eernegem achter zich dicht. Na 42 jaar dienst kan ze gaan genieten van haar welverdiend pensioen, en van haar kinderen en kleinkinderen.
The post Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jitske Van de Veire vertelt in tranen over scheiding van haar ouders in podcast van papa Peter: “Mijn zorgeloosheid was weg”

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »