Gilbert en Martine uit Blankenberge gaan voor vroege kerstsfeer: “Normaal beginnen we er in de eerste week van november al aan”

Traditioneel zetten veel mensen pas de kerstboom wanneer Sinterklaas terug naar Spanje is. Niet zo ten huize Gilbert Brailly en zijn vrouw Martine Denuit in Blankenberge: daar gingen de kerstlampjes twee weken geleden al aan.

Gilbert Brailly en zijn vrouw Martine Denuit, allebei 72, wonen in de Zuidlaan in Blankenberge. “Niet ver van d’Oefenschool”, zegt Gilbert. Want daar doet hij het voor. “De lichtjes gaan ’s avonds aan van zodra de school uit is, en ’s morgens opnieuw van halfacht. Maar soms komen ze al eerder aanbellen om te vragen of de lichtjes aan mogen: geweldig toch?”

Niet alleen de kindjes zijn trouwens fan van Gilberts kerstlichtjes. “Er stoppen ook veel auto’s voor de deur. Natuurlijk: er staat een stoplicht. Maar soms vergeten ze weer door te rijden als het groen wordt”, lacht hij. “Het begon allemaal drie jaar geleden tijdens corona: mijn leven heeft toen ook aan een zijden draadje gehangen. Maar ik had het er vooral moeilijk mee dat iedereen in zijn kot moest blijven. Laat het ons hier dan wat gezelliger maken, dacht ik.”

Vier dagen werk

Gilbert en zijn vrouw Martine hebben zelf geen kleinkinderen. “Ook daarom doen we dit. Martine en ik zijn maar alleen.” Hoevéél lichtjes het zijn? “Dat moet je mij echt niet vragen. Tel ze maar zelf”, knipoogt Gilbert. “Maar ik ben er elk jaar wel een dag of vier zoet mee.”

De lichtjes blijven hangen tot eind januari. “Dan is het tijd voor Valentijn en vervang ik de kerstlichtjes door allemaal rode lichtjes”, aldus Gilbert. Of het niet wat vroeg is voor kerstsfeer? “Vroeg? Normaal begin ik er in de eerste week van november al aan; we zijn dit jaar dus eerder aan de late kant. En in Engeland beginnen ze er al aan in augustus…”

The post Gilbert en Martine uit Blankenberge gaan voor vroege kerstsfeer: “Normaal beginnen we er in de eerste week van november al aan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan”

De kostprijs van het woonzorgcentrum in Alveringem verhoogt weer. Het OCMW-bestuur past de dagprijs aan volgens de consumptieprijsindex van april 2024. De oppositie vraagt zich af waar dat eindigt. “Een OCMW-uitbating moet ietwat sociaal blijven. Ik betreur dat dit onbespreekbaar is”, zegt PRO-raadslid Emma Breyne.
The post Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan” appeared first

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Fran Devoldere van Zwaantjes Roller Club: “Voluit gaan”

Tijdens de Cadet Challenge volgend weekend, die voor de zevende keer op rij in Zandvoorde plaatsheeft, zijn er in hun categorie zo’n zeventig renners waar ze in drie reeksen worden ingedeeld.
The post Fran Devoldere van Zwaantjes Roller Club: “Voluit gaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af – Witte Huis kritisch op bezoek Orbán aan Rusland

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

‘Vlaanderen Muziekland’ trekt ook deze zomer rond in Vlaanderen én komt één keer naar… Nieuwpoort!

De zomermaanden staan steevast gelijk aan talloze, populaire muziekevenementen en -programma’s. Vorig jaar maakte ‘Vlaanderen Muziekland’ – toen exact negen jaar na de laatste uitzending – daar deel van uit. En hoe! Maar liefst 50.000 muziekliefhebbers over geheel Vlaanderen konden genieten van een sterk staaltje muzikaal talent én een magnifieke productie. Ook dit jaar kan Vlaanderen Muziekland niet ontbreken en

Lees meer »