Dertiger riskeert zeven jaar cel voor jarenlange verkrachting van zijn nichtje: “Hij misbruikte haar wel 160 keer”

Liefst drie jaar aan een stuk – tussen haar tien en dertien jaar – misbruikte een 31-jarige Diksmuideling wekelijks zijn nichtje in Lombardsijde. J.H. zou zich minstens 86 keer aan het meisje vergrepen hebben, maar volgens de burgerlijke partijen ligt dat aantal veel hoger. Hij paaide zijn slachtoffer met dure geschenken, tot een berichtje hem de das om deed. Nu riskeert hij zeven jaar cel.

Op het moment van de feiten woonde de beklaagde nog bij zijn ouders in Lombardsijde. In het voorjaar van 2020 – coronatijd – begon zijn nichtje steeds vaker bij haar grootouders te logeren. Bijna wekelijks was het meisje daar en van die situatie maakte J.H. schromelijk misbruik. Hij lokte zijn nichtje telkens mee naar zijn kamer waar hij haar op alle mogelijke manieren seksueel misbruikte. “Hij paaide haar met dure geschenken, zoals een spelconsole of een iPhone”, zegt Kristiaan Vandenbussche, de advocaat van de burgerlijke partijen. “Hij stopte haar zelfs Vodka Red Bull toe. En als ze neen zei, werd hij kwaad.”

Bericht

Drie jaar lang kon H. zijn gangetje gaan. “Gaandeweg begon hij meer druk uit te oefenen om zijn slachtoffer te doen zwijgen”, stelt Hannah Laureyns, die eveneens optreedt voor de burgerlijke partijen. “Op den duur stelden de ouders van het meisje wel gedragsveranderingen bij haar vast. Zo begon ze zichzelf te verminken.” Uiteindelijk kon de moeder op 21 maart een bericht van het slachtoffer naar J.H. onderscheppen, waarin het meisje schreef dat ze ervoor kon zorgen dat hij in de gevangenis vloog. “De moeder dacht eerst dat het met drugs had te maken, maar na een gesprek met haar dochter kwam alles aan het licht”, aldus meester Laureyns.

Onderzoek

Onderzoek wees uit dat H. zich minstens 86 keer aan zijn nichtje vergreep. Maar volgens de burgerlijke partijen ging het zeker om 160 keer. H. gaf in zijn verhoor de betrekkingen toe, maar beweerde aanvankelijk dat het meisje zélf op seks had aangestuurd “omdat ze het een en ander wou ontdekken”. Maar nog datzelfde verhoor bekende hij dat het aan hem zelf lag. Onderzoek van zijn computer wees uit dat hij opzoekingen deed rond “minderjarige meisjes”, “stiefzusjes” en zelfs “babypoppen”. Voor dat laatste had H. een uitleg. Hij zou een sekspop gezocht hebben, maar dan een klein model dat hij kon verbergen voor zijn ouders.

Zitting achter gesloten deuren

Intussen zit H. al een zevental maanden in voorhechtenis. Tijdens de pleidooien, die maandag achter gesloten deuren verliepen, vroeg het openbaar ministerie zeven jaar effectieve celstraf voor H., die nog een blanco strafblad heeft. De verdediging stuurde aan op een straf met uitstel onder probatievoorwaarden, zoals een behandeling voor zijn seksuele problematiek. H. bood ook nog zijn verontschuldigingen aan bij de burgerlijke partijen. De Brugse rechtbank doet uitspraak op 8 januari. (AFr)

The post Dertiger riskeert zeven jaar cel voor jarenlange verkrachting van zijn nichtje: “Hij misbruikte haar wel 160 keer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden reageerde op de kritiek op het “rampzalige” debat en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

“Moeders stoofvlees is een groot succes”: Valérie en Daivy van ’t Frietje in Koksijde eten nog elke dag zelf graag hun frietjes

Op 1 maart 2018 namen Valérie Butin (53) en Daivy Dert (47) de fakkel over van een bekende frituur in Koksijde-Bad. Zonder enige frituristenervaring, maar vastbesloten om er 100 procent voor te gaan. Zes jaar later blikken ze terug op het parcours dat ze hebben afgelegd. “Uiteraard hebben we oog voor de nieuwe trends en proberen we nieuwigheden uit”, klinkt

Lees meer »

Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Tot twee keer toe ontvluchtte Alain L. (60) een politiecontrole en telkens kwam het tot een wilde achtervolging. Daarbij ramde de Lichterveldenaar zelfs een politiecombi. De man, die verslaafd is aan de ‘zombiedrug’ flakka, krijgt nu vier jaar cel.
The post Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »