Cédric Defreyne naar Shifting Gears: “Na mijn beste seizoen ooit”

Cédric Defreyne (28), vijftiende in de Panne Beach Endurance, rijdt volgend wegseizoen bij Team Shifting Gears. Hij leek nochtans eeuwig verbonden aan het strandteam Laeremans. Die ploeg stopt over enkele weken.

“Ik heb altijd beweerd dat ik zou stoppen met koersen op het moment dat het Laeremans Cyclingteam ophield te bestaan”, geeft Defreyne toe. “Het einde van de ploeg had ik niet zo snel verwacht. Hoofdsponsor David Laeremans heeft z’n vleeswarenbedrijf verkocht. Bij de ploeg zorgde hij voor een hele belangrijke financiële inbreng. Door de overname stopt de sponsoring. Ik kon dus niet anders dan op zoek gaan naar een ander team. Ook omdat het dit jaar nog veel te goed ging.”

Overgang snel in orde

Het is vrij logisch dat Defreyne terechtkan bij Team Shifting Gears, de ploeg van Hakim Verbeure en Pablo Alonso. “Shifting Gears is ook sponsor van het Laeremans Cyclingteam”, verduidelijkt Defreyne. “Die overgang was snel in orde. Het strandseizoen doe ik uit in het shirt van Laeremans. Mijn eerste koers op de weg zal ik betwisten in de trui van Shifting Gears.”

Eind februari van dit jaar won Defreyne in Maldegem-Kleit de openingskoers van het seizoen. Hij sloot z’n wegcampagne 2023 af met vijf zeges. “Er zat misschien zelfs nog wat meer in”, mijmert hij. “Sowieso is dit mijn beste seizoen ooit. Eigenaardig, want ik heb er minder voor gedaan dan vroeger.”

Wat makkelijk te verklaren is. De eliterenner zonder contract, om den brode actief in het transport van vleeswaren en om vier uur ’s morgens uit de veren, werd vijftien maanden geleden voor het eerst vader. Z’n dochtertje werd geboren met schisis, een afwijking in het gezicht. Om de drie maanden ondergaat het meisje in Antwerpen een ingreep.

“Ik ga altijd mee als die operaties worden uitgevoerd”, verduidelijkt Defreyne. “Telkens zorg ik enkele dagen voor onze dochter. Dat zijn dagen zonder trainingen. Gedwongen rust, want anders wil ik altijd bezig zijn. Blijkbaar heeft dat op mij een positief effect. Telkens na een ingreep kon ik een koers winnen. Dit voorjaar is nog één ingreep gepland. De volgende is pas als ze vijf jaar zal zijn.”

The post Cédric Defreyne naar Shifting Gears: “Na mijn beste seizoen ooit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af

In basisschool ’t Klavertje in Wenduine werd vrijdag al zingend de zomervakantie ingezet. De leerlingen van de derde graad componeerden een schoollied dat aan alle kinderen werd aangeleerd, en dat lied ging vrijdag in première onder het goedkeurend oog van vele ouders.
The post Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse stemhokcultuur

Groot-Brittannië trekt naar het stemhokje, wellicht om er zich af te keren van Richi Sunaks beleid en om Labour een historische zege te schenken. Bijgevolg zijn de polling stations dé plek waar de kiezer welgekomen is.

Lees meer »

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Word Tuinranger

Op vandaag telt Kortrijk 10 tuinrangers die op een jaar tijd maar liefst 155 tuinbezoeken aflegden en adviezen opmaakten om inwoners te helpen hun tuin om te toveren tot een groen en biodivers paradijs. Op 9 juli organiseert de stad een infomoment voor nieuwe tuinrangers om het team extra te versterken.
The post Ben jij een hobbytuinier met een

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: organisatie stelt actieplan voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Nieuw onthaal en groene barakken in het Vloethemveld gaan open

Op zaterdagnamiddag 29 juni vindt een groots feest plaats op en rond het vernieuwde onthaalplein met twee gerestaureerde groene barakken in Vloethemveld. “Loungehoeken, hangmatten, straattheater, kriebelbeestjes zoeken en de nieuwe tentoonstelling in de groene barakken zorgen ervoor dat het een boeiende namiddag wordt”, aldus projectcoördinator Eva Vanhuyse.
The post Nieuw onthaal en groene barakken in het Vloethemveld gaan open

Lees meer »

Waarom tieners brand stichten: neuropsycholoog schetst wat er in hun hoofd speelt

Bij zowel de ‘vuilnisbakbrand’ in Hoegaarden als de brandende boerderij in Merchtem lijken jongeren de brandstichters te zijn. Waarom zoeken tieners die gevaarlijke situaties op? Kunnen ze de gevaren niet goed inschatten? En hoe kun je dat gedrag als ouder helpen vermijden? Neuropsycholoog Jelle Jolles legt uit hoe het puberbrein werkt: “Bij leeftijdsgenoten worden hun hersenen actiever”

Lees meer »