Brandweer urenlang in de weer: eerst modder op de weg, daarna waterfontein van zes meter hoog

De brandweerlieden van posten Diksmuide en Leke hebben zondagnacht nauwelijks hun bed gezien. Ze kregen drie interventies voorgeschoteld waarbij er telkens uren werk was. Eerst moesten ze vier uren lang modder van de weg ruimen in de Esenweg ter hoogte van de Kapelhoek, en enkele uren later ontstond op die plaats nog een groot waterlek. “Het ging om een waterfontein waarbij het water tot zes meter hoog de lucht inspoot”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe.

De eerste interventie voor brandweerposten Diksmuide/Leke kwam zondagavond rond 21 uur binnen. Op de Esenweg ter hoogte van de Kapelhoek lag de weg over honderden meters afstand bezaaid met modder en klodders aarde. Een landbouwer had zondag van een iets droger moment gebruik gemaakt om zijn akker te bewerken. ‘s Avonds was hij samen met enkele anderen ook bezig de weg aan het opruimen. “Ze droegen fluovesten en waren volop bezig de klodders aarde weg te scheppen maar toen begon het plots fel te regenen”, klinkt het bij de politie. “Daardoor veranderde alles snel in modder en leek het onbegonnen werk. De weg was er ook gevaarlijk glad.” Daarom verwittigde iemand de brandweer die ter plaatse kwam. “Het was een flinke klus en daarom werd een extra ploeg opgeroepen en een extra tankwagen”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe. “Er werd manueel klodders aarde weg geschept met schoppen en borstels en daarna werd de weg schoon gespoten. Pas om 1 uur waren de manschappen weer in de kazerne.”

Waterfontein van zes meter

De brandweer was echter weinig rust gegund. Om 4.45 uur kwam immers een melding binnen van een groot waterlek, toevallig ook aan de Kapelhoek. Wellicht hebben beide incidenten niets met elkaar te maken. Een passant belde de hulpdiensten met de melding dat het water tien meter hoog spoot vlak naast de weg aan de gracht. Dat leidde al snel tot heel wat water ter plaatse. “Tien meter bleek wat overdreven maar het ging om een fontein van zeker zes meter hoog waarbij het water krachtig omhoog spoot”, vervolgt kapitein Vandenberghe. “De Watergroep werd verwittigd en zelfs zorgden we voor beveiliging en signalisatie op de weg. Door dat waterlek kregen we om 6.15 uur een derde interventie binnen. Door het vele water was een kelder van een woning in de Kapelhoekstraat onder water gelopen. Ook daar waren we nog drie kwartier bezig.” De Watergroep dichtte intussen het lek. De oorzaak is nog niet gekend. (JH)

The post Brandweer urenlang in de weer: eerst modder op de weg, daarna waterfontein van zes meter hoog is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Primus Top Of Darts brengt zes topdarters samen in een spannend toernooi in Kortrijk Xpo

Op donderdag 7 november verzamelen enkele van de grootste namen uit de dartswereld zich in Hal 5 van Kortrijk Xpo. “We strikten Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Joe Cullen, Raymond Van Barneveld, Andy Baetens en Fallon Sherrock. De ticketverkoop is al gestart. Snel zijn is de boodschap, want dit dartsevent is uniek in West-Vlaanderen”, zegt medeorganisator Edouard Deprez (35).
The

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »

Filip Dewinter (Vlaams Belang) neemt vandaag eed af van Vlaamse Parlementsleden

Vandaag leggen de 124 Vlaamse Parlementsleden – onder wie maar liefst 67 nieuwkomers – de eed af. Dat doen ze bij de tijdelijke voorzitter Filip Dewinter van het Vlaams Belang, een controversiële figuur. Meteen ook een drukke eerste zittingsdag voor het Vlaams Parlement, dat een nieuwe voorzitter moet verkiezen én moet beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams

Lees meer »

Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China

De Belgische basketbalvrouwen hebben vrijdag in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk hun eerste oefenwedstrijd voor de Spelen winnend afgesloten. Tegen vicewereldkampioen China werd het 78-63 (rust: 40-29).
The post Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix

Koen Van Hout wordt de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix in Knokke. Hij brengt 25 jaar ervaring mee van de Mercedes Group, waar hij diverse functies bekleedde in marketing, sales, aftersales, logistiek en algemeen management.
The post Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bende-overlever David Van de Steen: “Ik kan en wil me niet meer de les laten spellen door een onbekwame en corrupte justitie”

David Van de Steen, die als kind bij de overval van de Bende van Nijvel in Aalst werd neergeschoten en het als enige van zijn gezin overleefde, laat via sociale media weten waarom hij vandaag niet aanwezig was op een speciale bijeenkomst van het parket met de nabestaanden van de slachtoffers. Op Facebook spreekt hij van “een onbekwame en corrupte

Lees meer »

Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht: “Laat me maar uitbollen zoals een oldtimer”

Al meer dan twintig jaar is Iddy Decock dé steunpilaar van de Sint-Pieterswijkfeesten, die van vrijdag 5 tot zondag 7 juli opnieuw 6.000 à 7.000 mensen zullen lokken naar het Zaalhof. Maar met zijn 74 lentes op de teller beseft de gepensioneerde landmeter dat hij niet eeuwig de wijkkermis recht kan houden.
The post Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht:

Lees meer »

Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.
The post Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging

Lees meer »

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »