Bestuurder (39) met 30 kilogram heroïne aangehouden na wilde achtervolging op E19

De bestuurder die gearresteerd werd na een wilde achtervolging op de E19 blijft in de cel. De 39-jarige Fransman verscheen maandag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen, die besliste hem aan te houden. In de wagen van de verdachte trof de politie 30 kilogram heroïne aan.

 

Meer krantenkoppen in België

Borstklinieken Ieper en Veurne smelten samen

De twee Westhoekziekenhuizen, Jan Yperman en az West, bundelen de krachten voor borstkankerbehandelingen. De recent gewijzigde wetgeving voor de erkenning van borstklinieken heeft de ziekenhuizen ertoe aangezet om een alliantie aan te gaan ten voordele van de patiënten in de Westhoek. De twee bestaande borstklinieken smelten samen tot borstkliniek Westhoek.
The post Borstklinieken Ieper en Veurne smelten samen appeared

Lees meer »

Dwars door Wingene thuiskoers voor Fabrizio Dekoning

Twee keer per jaar kan Fabrizio Dekoning (25) in eigen Wingene een interclub rijden. Zaterdag 13 juli staat de kinesist voor de vierde keer aan de start van Dwars door Wingene. Koersen voor eigen volk vindt hij heel speciaal.
The post Dwars door Wingene thuiskoers voor Fabrizio Dekoning appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee jaar cel voor twintiger die moeder foltert met waterboarding na ruzie over avondeten: “Ze kwam in mijn comfortzone”

Na een ruzie over het avondeten sleurde M.S. (26) zijn moeder naar de badkamer, waar hij haar ‘waterboardde’ met een natte badjas. Pas toen hij merkte dat ze moeilijk ademde, hield hij op. Het was lang niet de eerste keer dat de twintiger zijn moeder te lijf ging. De rechter gaf hem twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Lees meer »

Oppositie brengt te hoge boordstenen in Klijten-en Huttegemstraat opnieuw op gemeenteraad

Verschillende bewoners van de Klijtenstraat en de Huttegemstraat in Tielt hebben moeite om op hun oprit te raken sinds de heraanleg van de voetpaden twee jaar geleden. Nadat de oppositie in mei de kwestie al een eerste keer op de gemeenteraad bracht, kaartte raadslid Simon Germonprez (N-VA/Open VLD) de zaak nogmaals aan. Een snelle oplossing zit er volgens schepen Joris

Lees meer »

Na nominatie voor ‘Zomerhit’, Belle Perez geeft eerlijke mening over nieuwe lichting: “Alternatief en bubbelgum”

In juli en augustus slaan VRT 1 en Radio2 de handen in elkaar en zullen er dus twintig artiesten strijden om de felbegeerde trofee. Siska Schoeters en Niels Destadsbader zijn, net zoals vorig jaar, de presentatoren van dienst. Eén van de 20 kanshebbers is de Spaans-Limburgse furie Belle Perez (48). Reporter Jarne gaat haar persoonlijk feliciteren in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

KIJK. Philipsen baalt na nieuwe tweede plaats, ook De Lie vloekt: “Had de benen om te winnen”

Andermaal nét niet voor Jasper Philipsen in de Tour. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest op de lastige aankomst van de achtste etappe z’n meerdere erkennen in Biniam Girmay, die andermaal een tik uitdeelde in de strijd om groen. “Maar er komen in principe nog vier of vijf kansen”, probeerde Philipsen positief te blijven. Ook die andere Belgische sprinter, Arnaud De

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

Inzamelactie gestart voor gezin uit Kortrijk getroffen door woningbrand

Nathan Feys (33), Hanne Dierynck en hun drie jonge kindjes zagen maandag 8 juli de bovenverdieping van hun woning in Kortrijk in vlammen opgaan. Om hen een hart onder de riem te steken, werd er ondertussen een inzamelactie opgestart door een goede vriendin Jentien Gouhie. “Help hen via deze weg, zodat ze snel terug kunnen naar hun eigen start.”

Lees meer »

Romeinse wijngaardzegening als sluitstuk van de Open Wijngaardfeesten in Wervik: “Een uniek evenement”

Afgelopen weekend werden op verschillende plaatsen Open Wijngaardfeesten georganiseerd. Ook in Wervik ging dat niet onopgemerkt voorbij, en ging men zelfs nog een flink stuk verder. Daar werden de terreinen van Wijndomein Ravenstein door een Romeinse priester gewijd. De wijding, uniek in zijn soort, brengt zowel de Wervikse wijn als de geschiedenis samen.
The post Romeinse wijngaardzegening als sluitstuk

Lees meer »