Zonta Waregem organiseert benefietconcert

De Heilige Familiekerk in de wijk ‘t Gaverke is op zondag 3 december om 17 uur het decor voor het benefietconcert van Zonta Waregem. De Golden Gospel Voices moeten met hun verrukkelijke stemmen en hoopvolle boodschappen het publiek opnieuw inspireren. De opbrengst gaat integraal naar goede doelen.

“Wij zijn een serviceclub van vrouwen die zich inzetten voor de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes, zowel lokaal als wereldwijd”, verduidelijken de communicatieverantwoordelijken Els Durieux en Kristien Nys. “

Wij organiseren regelmatig activiteiten om fondsen te werven voor projecten die aansluiten bij onze missie. Een van onze prioriteiten is daarbij alvast het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes. Zo ondersteunen we onder andere het AZ Delta Roeselare, waar slachtoffers juridische, psychologische en sociale hulp krijgen. Met ons gospelconcert steunen we dit jaar ook ‘t Kelderke, de Borstkliniek en Make a Wish.”

Stemmen uit Brussel

“Het meerstemmig zangkoor Golden Gospel Voices werd in 2000 opgericht”, vertelt woordvoerster Sabine Slegers. “De zangeressen en zangers wonen allen in onze hoofdstad maar komen uit verschillende Afrikaanse landen zoals Congo, Ivoorkust en Oeganda. Ze interpreteren gospels en negrospirituals op een unieke wijze, altijd met een knipoog naar hun Afrikaanse roots.”

“Ze brengen een gevarieerd repertoire van traditionele en moderne gospelsongs die het publiek meenemen op een muzikale reis, vol emotie, energie en enthousiasme. De soliste van de avond is Alexia Waku. Ze behoort tot de absolute wereldtop en kan adelbrieven voorleggen met tournees met Axelle Red, Mylène Farmer, Maurane en Arno.”

Kaarten kosten 30 euro en zijn te verkrijgen via de website en de leden van Zonta Waregem. Een vrije bijdrage kun je storten op het rekeningnummer BE92 6528 3628 9323.

(PPW)

Meer info over het concert voor het goede doel krijg je via www.zontawaregem.be, 0475 46 56 65 en [email protected].

The post Zonta Waregem organiseert benefietconcert is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Knokke-Heist succesvol gestart: “Mooiste verhalen naar breed publiek brengen”

De officiële opening van de pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist woensdagavond was een groot succes. De rode loper lag uitgerold, klaar om de enthousiaste bezoekers te verwelkomen. Nog tot en met 25 augustus biedt Lumière aan zee een zorgvuldig gecureerd aanbod van familiefilms, arthouse, blockbusters en gerestaureerde klassiekers.
The post Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in

Lees meer »

LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg zetten de besturen van Ferm en Landelijke Gilde van Egem hun leden, die zelf de zorg voor een familielid of vriend op zich genomen hebben, in de bloemetjes.
The post LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

Groen hekelt openstellen Ketelstraat in Izegem voor verkeer: “Onnodige stap”

Arbeiders zijn volop bezig het laatste stukje Centrumbrug over het spoor te belijnen zodat ook dat terug open gezet kan worden voor alle verkeer. Vanaf dan zal het mogelijk zijn vanuit Emelgem richting Korenmarkt te rijden, maar dan moet je voortaan wel afslaan richting Ketelstraat. Vooruit-Groen vreest dat daar problemen van zullen komen.
The post Groen hekelt openstellen Ketelstraat

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

Vlaams Belang voert deze zomer luchtreclame

Het Vlaams Belang voert deze zomer promotie met een vliegtuigje met spandoek. Het reclamevliegtuig zal gedurende tien dagen in Vlaanderen te zien zijn. “We zetten alles op alles voor de lokale verkiezingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Het Vlaams Belang zal deze zomer zichtbaar aanwezig zijn, te land en in de lucht.”

Lees meer »