Wakken Smelt pakt uit met wandeltocht en avondmarkt: “We ondersteunen drie broodnodige goede doelen”

Wakken Smelt, het jaarlijkse evenement ten voordele van de Warmste Week, is op zaterdag 2 december aan een nieuwe editie toe. Op het programma staan traditiegetrouw een wandeltocht en een gezellige avondmarkt.

Het epicentrum voor Wakken Smelt ligt opnieuw in het Hondiuspark in Wakken. “De wandelsneukeltocht start aan het Kloosterhof, wat anders is dan vorige jaren”, vertelt Aniek Van de Velde. “Wandelen kan tussen 17 en 19 uur. Harmonie Kunst & Deugd zal voor een aangepaste muzikale sfeer zorgen. De sneukeltocht gaat langs verschillende stopplaatsen, bemand door plaatselijke verenigingen. Deelnemers worden verwend met lekkere hapjes en drankjes, aangepast voor groot en klein. De tocht van vijf kilometer doorheen Wakken eindigt aan het Hondiuspark.”

Aan het Hondiuspark gaat een gezellige avondmarkt door. Tal van verenigingen uit Groot-Dentergem zullen er een standje bemannen. Sinterklaas en zijn pieten komen langs en DJ Woestie zal opnieuw plaatjes draaien. “We ondersteunen dit keer drie goede doelen”, vertelt Aniek.

Strijd tegen kinderarmoede

“Pelicano strijdt al langer tegen kinderarmoede en zorgde eerder dit jaar nog voor een boterhammendozenactie in De Wegwijzer. Boven De Wolken voorziet fotosessies voor sterrenouders, die hun kindje verloren hebben tijdens de zwangerschap, bij of net na de geboorte. Ze vervullen de wensen van ernstig ziekte kinderen en hun families door prachtige fotografie. Ze leggen momenten van liefde, vreugde en kracht vast in een tijd die vaak moeilijk is. Tot slot geven we graag een duwtje in de rug voor Prins Mauro Myny, de jongen die strijdt tegen een zeldzame stofwisselingsziekte en van wie de grootouders van hier afkomstig zijn.”

Wandelen en sneukelen kan door het aankopen van een kaart. Volwassenen betalen 10 euro en kinderen jonger dan twaalf jaar slechts 5 euro. De plaatsen zijn beperkt. Kaarten zijn te koop via Bakkerij Adams, Café Flandria, Bij Greta, A Laz Coeur de Ste Cécile of bij de bestuursleden.

(VD)

Info: www.wakkensmelt.be

The post Wakken Smelt pakt uit met wandeltocht en avondmarkt: “We ondersteunen drie broodnodige goede doelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »

Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp

Maud D’Heedene doet dit weekend mee aan het PK meerkamp in Ieper. De tweedejaarsminiem van AC Hoppeland kende een sterke aanloop met mooie prestaties tijdens de Nacht van de Atletiek en de kermismeeting in eigen club.
The post Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »