Voor het eerst dikkopschildpad aangespoeld in België

Een levende dikkopschildpad is zaterdag aan land gekomen op het strand van Bredene. De soort is nooit met zekerheid vastgesteld in België.

 

Meer krantenkoppen in België

Ginverkoop voor Cliniclowns

Op zondag 3 november lopen de boezemvrienden Nicolas Delie (38) en Korneel Warlop (40) de New York City-marathon, met 65.000 deelnemers de grootste loopwedstrijd ter wereld. Ze maken deel uit van een 30-koppige Cliniclowns-delegatie en zamelen voor die organisatie geld in door de verkoop van gin.
The post Ginverkoop voor Cliniclowns appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël roept burgers in zuiden Beiroet opnieuw op te evacueren

De stafchef van het Israëlische leger, Herzi Halevi, belooft dat Israël zal reageren op de Iraanse raketaanval van dinsdag. Hij benadrukte dat de Israëlische strijdkrachten in staat zijn “elke locatie in het Midden-Oosten te bereiken en aan te vallen”. Het Israëlische leger viel Libanon maandag al binnen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »

Bestuurder trekt spoor van vernieling: voertuig crasht met hoge snelheid tegen gevel, lantaarnpaal en verschillende voertuigen

Een bestuurder heeft zondagmorgen vroeg met zijn wagen een spoor van vernieling getrokken op de Westdijk in Kapelle-op-den-Bos. Hij ramde eerst een lantaarnpaal en de gevel van een woning, waarna hij frontaal op een geparkeerde wagen botste. Meerdere voertuigen raakten beschadigd, en de brandweer moest de bestuurder bevrijden uit zijn zwaar gehavende Volvo.

Lees meer »

Bruni, Christophe en Silke zijn in het buitenland op de dag van de verkiezingen: “Maar een volmacht krijgen is zo moeilijk, dat kan toch niet?” 

Wie volgende week zondag tijdens de lokale verkiezingen in het buitenland is, raakt niet altijd vlot aan een volmacht. Dat blijkt uit verschillende getuigenissen aan onze redactie. Volgens het Agentschap Binnenlands Bestuur hebben de moeilijkheden te maken met een aanpassing van de wetgeving. Die is vooral bedoeld om misbruik van volmachten aan te pakken.

Lees meer »

Geen vaccins, geen behandeling en tot 90% risico op overlijden: uitbraak Marburgvirus in Rwanda baart WHO zorgen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt voor het marburgvirus. Het virus, dat een neefje is van het al even gevreesde ebolavirus, zorgde al voor acht doden in Rwanda. “Er werken veel Belgen in het land, dus er is een kans dat het ook naar hier komt door toevallige reizigers”, verklaart viroloog Kevin Ariën van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Hij legt uit

Lees meer »

Ons Groot Lijsttrekkersdebat in Brugge (5): “Verkeersveiligheid blijft hét grootste probleem”

Er zijn nog vijf zwarte verkeerspunten in het verkeer, zwaar druggebruik bij jongeren neemt toe, daklozen zullen een plaatsverbod krijgen en scholen voeren de schoolvervoersplannen niet uit. Dat leerden we uit het debat over veiligheid met de zeven lijsttrekkers.
The post Ons Groot Lijsttrekkersdebat in Brugge (5): “Verkeersveiligheid blijft hét grootste probleem” appeared first on KW.be.

Lees meer »