Vondels steunt voedselbedeling Op ‘t Spoor in Ieper

Vondels vzw schonk 300 euro aan de voedselbedeling Op ’t Spoor in Ieper. Vondels vzw is een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt en vestigingen heeft in Ieper, Veurne, Wervik en Wulvergem.

“De oorlog in Oekraïne heeft niemand onberoerd gelaten. Het personeel van Vondels wou een steentje bijdragen als steun voor de vaak radeloze vluchtelingen”, vertelt Mario Lebbe van Vondels. “Daarom besloten we om een pannenkoekenverkoop te organiseren ten voordele van een vereniging in Ieper die betrokken is in deze crisis. Een tijd geleden konden we in ons dagcentrum De Milieuboerderij tijdens de opendeurdag verse pannenkoeken verkopen. De uiteindelijke opbrengst bedraagt 300 euro.”

“We zijn trots dit bedrag te kunnen schenken aan vzw Op ‘t Spoor, dat instaat voor voedselbedeling aan mensen in armoede, dus ook voor vluchtelingen. Door hun bestaan is er ook minder voedselverspilling, twee vliegen in één klap.” Op de foto zien we Mario Lebbe en Rita Verhaeghe van Vondels, Katrien Durnez, Marleen en Martine Coutigny van Op ‘t Spoor, Christine Vandewalle van Vondels en Ghislaine Van Oostenryck van Op ‘t Spoor.

(foto EG)

The post Vondels steunt voedselbedeling Op ‘t Spoor in Ieper is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »

Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein in Oostkamp: zomerse vibes met circustent, strand, zomerbar en podium

Op het evenementenplein achter Oostcampus is de aftrap gegeven voor een bruisende zomer in Oostkamp. Net zoals de vorige jaren is het plein omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats met een strand, circustent, zomerbar en een podium. Tot en met 14 juli is er bijna dagelijks iets te beleven.
The post Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »