Twee doden bij verkeersongeval in Waarschoot, zeventiger uit Koksijde niet langer in levensgevaar

Bij een frontale aanrijding op de N9 ter hoogte van de Lievegemse deelgemeente Waarschoot zijn zaterdagavond twee dodelijke slachtoffers gevallen. Het gaat om een 21-jarige vrouw en een 39-jarige man. Twee anderen zijn nog in levensgevaar. Een zeventiger uit Koksijde, die bestuurder was van één van de twee wagens is dan weer niet langer in levensgevaar. Dat bevestigt het parket.

Het ongeval deed zich omstreeks 18 uur voor op de Hendrik Concienselaan (N9) net voorbij het kruispunt met de Renning. Twee voertuigen reden frontaal tegen elkaar. In het ene voertuig, een BMW, zaten twee inzittenden. Een 21-jarige vrouw uit Lievegem overleed. De 22-jarige chauffeur, ook uit Lievegem, is nog steeds in levensgevaar.

Zeventiger uit Koksijde niet langer in levensgevaar

In het tweede voertuig, een Nissan, zaten vier inzittenden. Een 39-jarige man uit Gent stierf. De andere drie inzittenden waren er slecht aan toe. Zondagmiddag was de 78-jarige chauffeur uit Koksijde niet langer in levensgevaar en ook een 21-jarige passagier uit Gent zou niet langer in levensgevaar verkeren. De derde passagier, een 34-jarige vrouw uit Gent, verkeert wel nog in levensgevaar.

Volgens de eerst vaststellingen zou de BMW plots naar links zijn uitgeweken en reed de andere auto in de flank. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan. De airbag van de BMW wordt nog uitgelezen.

Eerder ook al een ongeval op N9

Eerder op de avond gebeurde op diezelfde N9 ook al een ongeval, wel enkele kilometers verder in Maldegem. Op de Koningin Astridlaan (N9) zou een bestuurder in slaap gevallen zijn en tegen een geparkeerde vrachtwagen gereden zijn. De man liep lichte verwondingen op. In de wagen zat ook een driejarig kind. Het kindje werd in levensgevaar overgebracht naar het UZ in Gent.

The post Twee doden bij verkeersongeval in Waarschoot, zeventiger uit Koksijde niet langer in levensgevaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Noorse minister laat onder luid gejuich borsten zien tijdens feestje

De Noorse minister van Cultuur en Gelijkheid, Lubna Jaffery, heeft tijdens een feestje in het kader van Oslo Pride haar borsten laten zien. De minister ontving daarvoor een luid applaus van het publiek en ook de Noorse premier vindt het “prima”. Volgens Jaffery zelf is het haar “kleine bijdrage aan vrijheid en gelijkheid”.

Lees meer »

Kiwanis Club Oostende Noordzee 50 jaar actief

Kiwanis Club Oostende Noordzee, een van de 16 serviceclubs in Oostende, vierde vorig weekend haar halve eeuw maatschappelijk engagement in onze stad. “De sociale actie is voor de club de enige echte bestaansreden en is tevens de motor van de club”, aldus voorzitter Ruben Pannecoucke. En daar staat de strijd tegen kinder- en dus ook kansarmoede centraal.
The post

Lees meer »

Post Title

Nog tot en met zondag 1 september kan je in vakantiehuis d’Heksescheure in de Oude Kortrijkstraat 50 in Beselare terecht in een zomerbar. “We hebben zonnige plaatsjes in onze ruime tuin, maar je kunt er ook genieten van de natuurlijke schaduw onder de knotwilgen”, vertelt eigenaar Steve Melsens.
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al, een echt boegbeeld”

Na een loopbaan van 40 jaar als parketmagistraat en rechter is door de Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtelijk personeel op de laatste dag van het gerechtelijk jaar afscheid genomen van Guido Casier (70) uit Heule (Kortrijk). “Een boegbeeld”, klonk het unisono.
The post Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al,

Lees meer »

Dilbeek plaatst trajectcontroles op belangrijke invalswegen

Vanaf september lanceert de gemeente Dilbeek automatische snelheidscontroles op belangrijke invalswegen. Er worden 9 trajectcontroles geplaatst op strategische locaties verspreid over heel Dilbeek. De camera’s dienen niet alleen voor de handhaving van snelheidslimieten, maar spelen ook een cruciale rol in de bestrijding van criminaliteit.

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Zomerbar palmt opnieuw omgeving Sint-Annakapel in: “Ook af en toe evenement”

De pittoreske omgeving van de gerenoveerde Sint-Annakapel vormt tot begin september opnieuw het decor voor een gezellige zomerbar. Drijvende kracht is dit keer Stefanie Van Lierde (26), die er ook de werking als evenementlocatie in goede banen leidt. “De bar zit in een nieuw kleedje en we pakken uit met enkele nieuwigheden”, belooft ze alvast.
The post Zomerbar palmt

Lees meer »