‘Press Play’: 128e bloemencorso duikt in de gamewereld

In Blankenberge is zaterdagavond het thema voor het 128e bloemencorso voorgesteld. ‘Press Play’ wordt één lange ode aan de gamewereld. “Een digitale wereld in bloemen: het wordt boeiend om te zien hoe de corsogroepen hiermee aan de slag gaan”, aldus regisseur Davy De Wolf.

Het wordt zijn derde editie als regisseur, en De Wolf staat ditmaal voor de moeilijke taak om het showgehalte van vorig jaar – ‘The Greatest Parade’ – te evenaren. Zaterdagavond werd in het casino alvast wel de nieuwsgierigheid gewekt: ‘Press Play’ belooft opnieuw een bijzonder kleurrijke editie te zullen worden. “Ik vertrek voor de corsothema’s graag vanuit mijn eigen leefwereld. En als je veertig wordt, kijk je al eens graag terug op je jeugd. Als je dan ook nog eens een dochtertje hebt dat geen moment kan zwijgen over Super Mario, dan komt de inspiratie vanzelf”, glimlacht De Wolf.

Van Pac-Man en Donkey Kong tot Angry Birds en Candy Crush: de aanwezige corsogroepen kregen zaterdagavond al meteen wat ideetjes mee naar huis. “Het is alvast een heel dankbaar thema naar herkenbaarheid toe: computerspelletjes zoals Tetris kent iedereen. Of ik denk nu bijvoorbeeld aan de Pokémon Go-hype van enkele jaren terug. Daar vallen ook wel leuke dingen mee te doen. Super Mario en Lara Croft zijn bovendien van alle tijden hé. Die figuurtjes blijven populair. En de retrogames van Arcade kunnen zeker ook weerklank vinden bij een ouder publiek. Het lijkt me dus een thema waar je alle kanten mee op kan”, aldus De Wolf.

Virtuele toer

Het 128e corso gaat kortom de virtuele toer op. “Een digitale wereld in bloemen: benieuwd hoe de corsogroepen en wagenbouwers hiermee aan de slag zullen gaan. Maar ook op vlak van figuratie en muziekkeuzes belooft het een uitdaging te worden: we proberen altijd een verhaal te vertellen”, besluit De Wolf.

The post ‘Press Play’: 128e bloemencorso duikt in de gamewereld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De grasmat is een weide in het Pierre Cornelisstadion: “Dit is absurd”

Hallucinante beelden in het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst. Het gras is er – net zoals op jeugdcomplex Zandberg – al lange tijd niet gemaaid. Van een grasmat is geen sprake meer, het lange gras waait mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde beelden op: in de business seats ligt een dode half

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voor het eerst in 36 jaar geen Belg in olympisch enkeltennis? Zizou Bergs moet rekenen op afzegger(s) voor plekje in Parijs 2024

Staat er deze zomer geen enkele Belg in het olympische enkelspel? Ons tennisland leeft in onzekerheid. Zizou Bergs staat wel op de drempel van Parijs 2024, maar heeft nog één afzegging van een andere tennisser nodig voor zijn doel. Hij wil niet liever dan deelnemen, maar dat bleek niet zo voor Elise Mertens: wat maakt het waarde-oordeel in tennis over

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuw wapenbestand? VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel Hamas – Ziekenhuis in Zuid-Gaza “op breekpunt”

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 5 juli terug.

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze morgen voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

VBS De Waaier in Watou wint speelplaatsmeubel van gerecycleerd plastic

In basisschool De Waaier in Watou is vorige week woensdag de nieuwste aanwinst op de speelplaats ingehuldigd. De school is een van de winnaars van de scholenwedstrijd van Bebat en kreeg een picknicktafel die volledig uit oude plastic inzameltonnen is gemaakt. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de chicste wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen

De Internationale Atletiekfederatie World Athletics heeft dinsdag de definitieve olympische ranking bekendgemaakt. Voor dertien Belgen is dat goed nieuws en ook voor Philip Milanov. Hij mag zich in het discuswerpen opmaken voor Parijs.
The post Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »