Nieuwe buslijnen vanaf 6 januari

Vanaf 6 januari ziet de dienstregeling van De Lijn er anders uit. Dan zullen er op de drukke assen meer bussen rijden en op plaatsen waar de vraag naar openbaar vervoer minder groot is, kan men rekenen op een ruim aanbod flexbussen, die de belbussen vervangen. Er komt ook een avondbus tussen Kortrijk en Zwevegem.

Ook in Zwevegem zijn er bepaalde nieuwigheden. Zo komen er zes nieuwe lijnen. De lijn 30 doet elke 30 minuten op week- en zaterdagen het traject tussen Kortrijk-Zwevegem-Heestert-Avelgem. Op zondag is dat om het uur. Op weekdagen rijdt de bus ook tijdens de spitsuren door naar de scholen in Avelgem.

Tweede nieuwe lijn is nummer 33. Deze bus rijdt overdag om het uur tussen Spiere en Heestert, en in de spits zelfs tot in Kortrijk.

Lijn 301 zorgt ervoor dat studenten in de spits vlot vanuit Zwevegem, Vichte en Otegem naar Kortrijk of Avelgem kunnen. Deze lijn rijdt tussen Zwevegem en Otegem via Sint-Lodewijk, Vichte en Ingooigem.

Lijn 302 zorgt in de spits voor de schoolritten tussen Kortrijk, Zwevegem, Deerlijk en Nieuwenhove.

Scholieren die in de spits van Zwevegem naar Waregem willen (via Vichte en Deerlijk), kunnen dan weer kiezen voor lijn 710.

De laatste lijn, nummer 851, zorgt in de spits voor de specifieke schoolritten tussen Waregem en Kooigem, maar rijdt tussen Spiere-Helkijn en Avelgem altijd via Sint-Denijs en Moen.

Voor de Zwevegemnaren zal het ook makkelijker zijn om ’s avonds naar Kortrijk of terug te rijden. Tussen Kortrijk en de halte Frankrijklaan in Zwevegem zullen er ’s avonds tot ongeveer 23 uur bussen rijden, op vrijdagen en zaterdagen zelfs tot middernacht.

Flexbussen

Op plekken waar de vraag naar vast openbaar vervoer niet zo groot is, biedt De Lijn Flex mogelijk een oplossing vanaf 6 januari. Want dan vervangen flexbussen op heel wat plaatsen de gekende belbussen. De flexbus rijdt rond in onze regio van maandag tot vrijdag van 6 tot 20 uur, op zaterdag van 8.30 uur tot 19 uur, en op zon- en feestdagen van 10 tot 19 uur.

Meer info op www.delijn.be.

The post Nieuwe buslijnen vanaf 6 januari is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Na haar ontslag bij ‘Thuis’ duikt actrice Muriel Bats voor het eerst op in seizoensfinale van ‘Familie’

Tussen alle spannende momenten tijdens de seizoensfinale van ‘Familie’ dook ook een nieuw personage op: tante Georgine. Zij wordt vertolkt door actrice Muriel Bats (56), die eerder ook meespeelde in ‘Thuis’. Opmerkelijk, ook haar nichtje Samira in de VTM-reeks, gespeeld door Belinda Voorspoels, maakte enkele jaren geleden de overstap van ‘Thuis’ naar ‘Familie’.

Lees meer »

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »