Leerlingen Tiener Techniekacademie sluiten interessante lessenreeks af: “Veilig thuis met het deurmatalarm”

In zaal De Binding in Rollegem-Kapelle vond de diploma-uitreiking van de jaarlijkse Tiener Techniekacademie plaats. Leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar werden de voorbije weken ondergedompeld in de wondere wereld van techniek.

Al enkele jaren organiseert de gemeente een Tiener Techniekacademie waarin kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar kennis kunnen maken met verschillende aspecten van techniek. “Sommige deelnemers hebben in het verleden ook al deelgenomen aan de Junior Techniekacademie. Die is bedoeld voor leerlingen uit het derde en vierde leerjaar. Dankzij de Junior- en Tiener Techniekacademie leren de kinderen heel wat technische zaken ontdekken. Je merkt dat de kinderen vol interesse de lessen volgen”, legt schepen van Jeugd Emiel Debusseré (CD&V/VD) uit.

Bedrijfsbezoek

De voorbije weken maakten de leerlingen tijdens een zestal lessen drie verschillende werkjes. “Vanaf nu bekijken de deelnemers aan de Techniekacademie hun zelfgemaakte zelfrijdende auto’s door de periscoop en zijn de kinderen gewaarschuwd wanneer onverwachte bezoekers voor hun kamer staan. Ze leerden namelijk een deurmatalarm maken.” Naast deze drie grote opdrachten gingen de kinderen ook op bedrijfsbezoek. Dit jaar werd er gekozen voor de firma Ramen Vandenbroucke in Wevelgem.

Vrijwilligers

Bij het gemeentebestuur beseffen ze maar al te goed dat de organisatie van de Techniekacademie niet mogelijk is zonder de vrijwilligers, de steun van hogeschool Vives en de materiële en financiële hulp van verschillende partners. “Dankzij onze lesgevers Walter en Christel kunnen we ook nu terugblikken op een geslaagde lessenreeks. Zij hebben de kinderen met de nodige vrijheid maar toch ook discipline aan het werk gezet met de mooie werkjes als eindresultaat”, aldus Emiel Debusseré.

Walter en Christel kregen voor hun inzet elk een Ledegembon die besteed kan worden in een Ledegemse handelszaak.

The post Leerlingen Tiener Techniekacademie sluiten interessante lessenreeks af: “Veilig thuis met het deurmatalarm” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Wevelgem is dit najaar de Troosthoofdstad van Vlaanderen: hoogtepunt wordt het slotmoment en het plaatsen van 10.000 kaarsjes

Vorig jaar Troostgemeente, dit jaar Troosthoofdstad van Vlaanderen, een mooi en logisch gevolg van het troostbeleid waar de gemeente deze legislatuur heeft op ingezet. Als Troosthoofdstad vindt hier niet alleen het slotmoment plaats met tal van artiesten, er komen in aanloop naar 1 november ook een hoop troostproducties zoals het plaatsen van meer dan 10.000 kaarsjes.
The post Wevelgem

Lees meer »

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem

Woensdagnamiddag rond halfvier gebeurde op de E403 in Loppem een zwaar ongeluk. Een trekker-oplegger die in de richting van Kortrijk reed, kreeg er een klapband. Er was voor de chauffeur geen houden aan en het gevaarte kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht.
The post Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem appeared

Lees meer »

Brand in silo met metaalzaagsel in stelplaats MIVB

In de stelplaats Delta van de MIVB, in Oudergem, woedt momenteel een brand in een silo. Dat meldt de Brusselse brandweer. Voorlopig zou er geen sprake zijn van gewonden, maar 250 werknemers van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij werden wel geëvacueerd. De bluswerken zouden nog enige tijd in beslag nemen.

Lees meer »