Club Brugge heeft weinig overschot bij OHL, maar pakt wel eerste uitzege in drie maanden

Op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League heeft Club Brugge buitenshuis nog eens kunnen winnen: 0-1 bij OH Leuven, Ferran Jutgla besliste de partij met een geweldige knal in de blessuretijd van de eerste helft.

Club wou absoluut de voeling met de top van het klassement niet verder verliezen, maar kende aanvankelijk veel moeite met het lage blok van de Leuvenaars en kwam amper aan doelkansen. Geduld bleek een mooie deugd want Ferran Jutgla (45+2.) bracht Club met een heerlijke krul op voorsprong. Op een schotje van ex-Bruggeling Siebe Schrijvers na liet OHL van zijn kant bitter weinig zien voor rust.

Na de pauze wilde de thuisploeg toch nog wat tonen voor eigen publiek en kwam Jon Thorsteinsson na een blunder van Tajon Buchanan oog in oog met Simon Mignolet terecht, maar de IJslander knalde tegen de voormalige Rode Duivel aan. Ondanks de opgevoerde druk hield Club nadien wel makkelijk stand. Het pakte zijn eerste uitzege sinds midden augustus (0-5 in Eupen).

Twaalf punten achterstand

In de stand sluipt blauw-zwart twee punten dichter bij leider Union en AA Gent, die eerder zondag elkaar in evenwicht hielden (1-1). Ondanks de Brugse zege blijft de achterstand op de Brusselaars aanzienlijk (twaalf punten). OH Leuven geraakt maar niet uit de degradatiezone en zet zijn slechte reeks van zes nederlagen in zeven competitiewedstrijden voort.

Donderdag (18u45) wacht Club een lastige verplaatsing naar Besiktas voor de vijfde speeldag van de Conference League. De Turken spelen met het mes tussen de tanden en moeten hun resterende twee wedstrijden tegen blauw-zwart en tegen Lugano op 14 december (21u) winnen om hun laatste strohalm te grijpen. Club is al geplaatst.

Later zondag is er in de Jupiler Pro League nog de Brusselse derby Anderlecht-RWDM (18u30), Kortrijk en KV Mechelen (19u15) sluiten de speeldag af.

The post Club Brugge heeft weinig overschot bij OHL, maar pakt wel eerste uitzege in drie maanden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

Onze Formule 1-watcher ziet hoe Norris een compleet verkeerd signaal geeft aan Verstappen: “Wacht maar tot hun eerstvolgende duel”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Silverstone? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Lees hoe een wereldkampioen zijn auto van seizoen 2000 terugvindt, hoe na Toto Wolff een tweede teambaas de oorlog verklaart aan Red Bull, de Britse pers niet wil horen van vrede, een coureur dertien katten heeft en een andere held op

Lees meer »

Luk (70) miste amper een festival, nam er duizenden foto’s en is nu zelf te zien in Dranouter: “Onze manier om merci te zeggen”

Oervrijwilliger Luk Dombrecht (70) neemt sinds jaar en dag foto’s in Dranouter, een van ’s lands oudste festivals. Voor de viering van het gouden jubileum stelt Dranouter een fractie van zijn duizenden foto’s tentoon in het dorp. Ook Luk is er te zien. “Maar die beelden waren moeilijk te vinden, want zelf staat hij niet graag op foto.”
The

Lees meer »

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderhandelingsgesprekken met Israël weer opgepikt na nieuw Hamas-voorstel, VS ziet “doorbraak” 

De onderhandelingsgesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza zijn weer opgepikt na een nieuw Hamas-voorstel. Israël heeft een delegatie naar Caïro gestuurd waar de onderhandelingen worden gevoerd onder bemiddeling van Egypte, Qatar en de VS. De Amerikaanse regering spreekt over een "doorbraak" en is optimistisch dat het voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie kan leiden tot een staakt-het-vuren in het gebied.

Lees meer »

Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio”

In café ‘t Geniep in Gits zijn enkele fans van Cercle Brugge met een supportersvereniging van hun favoriete ploeg gestart: 8830, wat verwijst naar de postcode van Hooglede-Gits. “We willen de interesse in Cercle in onze regio vergroten, én het voetbal op het hoogste niveau, want Roeselare is er niet meer.”
The post Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu: “Ik doneer nog, ja, maar enkel broers en zussen”

Maar liefst 550 kinderen werden verwekt met zijn zaad, en daarom is Jonathan Meijer (42) het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Maar hoewel de Nederlander een donorverbod opgelegd kreeg, vindt hij alle aandacht overdreven. “Die docu is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek met HLN over zijn beweegredenen. En jawel, hij doneert nog steeds

Lees meer »