Ciske Aneca naar Atom 6: “Twijfelde eind vorig jaar al”

Volgend seizoen draagt Ciske Aneca (29) andere kleuren. Na vijf seizoenen Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen stapt de eliterenner zonder contract over naar Atom 6. Om meer zijn eigen weg te gaan.

“Laat dit duidelijk zijn: bij Decock zat ik niet slecht”, benadrukt Aneca. “Luc, Conny en Rik doen bijzonder veel voor hun renners. Maar het zijn bijna allemaal hele sterke mannen. Als iemand van hen in een ontsnapping zat, moest je blijven zitten. Eind vorig seizoen twijfelde ik al. Ook dan had ik een gesprek met Alexander Labbe van Atom 6. Ben toch gebleven.”

“Ik dacht misschien wat te kunnen profiteren van al die goeie renners bij Decock.” Aneca won het voorbije wegseizoen twee criteriums: in Wakken, waar hij de zege na een tumultueuze finale moest delen met Guillaume Seye, Alex Vandenbulcke en de Nieuw-Zeelander Kiaan Watts en twee dagen later in Zonnebeke. “Van 2023 had ik iets meer verwacht”, geeft Aneca toe. “Ik won ook nog twee koersen bij nevenbond LWU. In 2024 hoop ik weer enkele kermiskoersen van 120 kilometer te kunnen winnen.”

Seppe gaat mee

Om dat te realiseren, zoekt hij extra vrijheid bij Atom 6. “Het was weer de enige ploeg die vroeg om over te stappen”, vertelt Aneca, die z’n jongere broer Seppe meeneemt. “Eind augustus kwam de vraag al, redelijk vroeg dus. Het voorbije seizoen reed ik slechts twee interclubs. Gent-Staden haalde ik de finish niet. De nieuwe interclub in Torhout was mijn tweede interclub. Ik voel dat je zo’n langere wedstrijd nodig hebt om je niveau op te krikken. Atom 6 zal misschien de Beker van België rijden.”

“Zodat er wat meer clubkoersen op mijn kalender kunnen komen.” Deze winter gaat Ciske Aneca geen competitie betwisten. Na een test kreeg hij het advies om z’n basisconditie breder te maken. “Van het West-Vlaams kampioenschap maak ik elk jaar een doel”, besluit hij. “In Anzegem was het dit jaar een heel mooi rondje. In eigen Ruddervoorde haalde ik in 2019 brons op het PK. Andere jaren kwam ik nooit in de buurt.”

(HF)

The post Ciske Aneca naar Atom 6: “Twijfelde eind vorig jaar al” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Freinetschool De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat in Roeselare heet voortaan freinet Fiora. “Met de nieuwe naam en een nog mooiere en groenere site willen we de school extra in de kijker zetten”, aldus directrice Bieke Casteleyn.
The post Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Lees meer »