Bestel gratis vijf bomen via de gemeente Houthulst

Tot en met 15 december kunnen de inwoners van Houthulst gratis vijf bomen bestellen bij de gemeente en die later ophalen.

“Deze actie past in het lokaal energie- en klimaatplan dat vooropstelt tegen 2030 een boom per inwoner te planten”, zegt burgemeester Jeroen Vandromme.

Vorig jaar werd al zo’n actie gevoerd en die was een groot succes. “Vorig jaar kon men één boom per gezin krijgen, en we merkten dat mensen ook op naam van hun kinderen een boom bestelden. De vraag was dus heel groot, en daarom geven we dit jaar iedereen de kans om vijf bomen ineens te bestellen”, vertelt schepen Olivia Masselin. “Bomen helpen de lucht die we inademen te zuiveren, ze filteren het water dat we drinken, en ze bieden leefruimte voor dieren. Bomen voorkomen overstromingen en erosie, en helpen de bodem te vullen met voedingsstoffen die nodig zijn voor de landbouw. Zeker in deze omgeving is het belangrijk dat bomen heel wat water onttrekken.”

“De bestelde bomen kunnen worden afgehaald op de Vrijetijdscampus. Een aanhangwagen hoef je niet te voorzien, want de jonge boompjes zijn ongeveer een duim dik.”

Twaalf soorten

“Je kunt kiezen uit witte els, zwarte els, es, zomereik, tamme kastanje, kerselaar, lijsterbes, beuk, haagbeuk, hazelaar, sleedoorn en meidoorn. Op de website staan foto’s van alle bomen, en als je erop klikt, krijg je meer uitleg over hoe groot de boom wordt, welke plaats hij nodig heeft, hoe je hem moet planten, en zo meer. Zo kun je een goed overwogen keuze maken en dan via het internet bestellen. Je kunt je bestelling ook doorgeven via 051 46 07 31. Voor het afhalen van de bomen krijg je een mail met dag en datum”, besluit Masselin.

(ACK)

www.houthulst.be/bestel-nu-je-gratis-bomen

The post Bestel gratis vijf bomen via de gemeente Houthulst is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Voor hun kleinkinderen zijn ze helden”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »