Auto vliegt in brand na achtervolging op E19, bestuurder opgepakt

De politie heeft vanavond een man gearresteerd na een achtervolging op de E19 ter hoogte van Brecht. Dat bevestigt de federale politie. 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 100 gewonden wanneer trein ontspoort na botsing met truck die nog snel overweg probeerde over te steken

Tientallen passagiers zijn maandag gewond geraakt toen de trein waarmee ze naar het Russische Adler reisden tegen een vrachtwagen botste die een overweg in de regio van Wolgograd overstak. Door de harde klap ontspoorde de trein, kantelden negen treinwagons en werd en de cabine van de truck meters ver weggeslingerd. Minstens drie mensen raakten zwaargewond, het is niet duidelijk of

Lees meer »

Werd u ziek van de hitte op reis?

Europe Assistance opende in juli al bijna 1.000 medische dossiers voor Belgen in het buitenland. Dat is een forse stijging in vergelijking met juli 2023. Vooral de aanhoudende hitte zou de boosdoener zijn, met name in Zuid-Europese landen.

Lees meer »

Hoe vind je nog snel een appartementje aan de kust? Hoe vermijd je files en waar kan je het goedkoopst parkeren? 5 tips voor wie naar zee wil

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk wordt het dan toch mooi zomerweer. Aan de kust schieten de lastminuteboekingen als een raket de hoogte in. Hoe vind je nog snel een hotel of vakantiehuisje? Waar moet je op letten als je met de auto naar zee rijdt en waar zijn de goedkoopste parkeerplaatsen? Hieronder enkele handige tips om

Lees meer »

Onze reporter schreef zich in als reservist bij het leger: “Mocht er nu oorlog uitbreken, dan zou ik met jullie naar het front willen trekken”

Een leger werkt met teams, niet met individuen. Tijdens zijn tiendaagse opleiding tot reservist schrikt onze reporter Kasper Goossens ervan hoe snel Defensie erin slaagt om van zijn pelotonnetje van acht uiteenlopende personages een hechte groep te maken. “Voor mij is het dé ontdekking van mijn opleiding”, schrijft hij. “Na amper tien dagen heb ik er zeven vrienden bij.”

Lees meer »

Auto belandt tegen gevel van gloednieuw appartementsblok in Wervik

Helemaal op het einde van de Akademiestraat in Wervik belandde een auto dinsdagmorgen tegen de gevel van het nieuw appartementsblok De Leieoever. De schade bleef gelukkig beperkt. Er vielen geen gewonden.
The post Auto belandt tegen gevel van gloednieuw appartementsblok in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »

FBI bevestigt dat oor van Trump geraakt werd door kogel

De Amerikaanse veiligheidsdienst FBI heeft vrijdag bevestigd dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wel degelijk aan het oor geraakt werd door een “volledige of gefragmenteerde” kogel bij de moordpoging op Trump op 13 juli tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania.

Lees meer »

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Erdogan dreigt ermee Israël binnen te vallen

Het Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte. Iran waarschuwt Israël intussen dat nieuwe militaire “avonturen” in Libanon “onvoorziene gevolgen” kunnen hebben. Lees hier

Lees meer »

Alzheimermedicijn krijgt geen groen licht van Europese waakhond

Het Alzheimermedicijn Leqembi van farmabedrijven Eisai en Biogen heeft geen groen licht gekregen van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Dat heeft het EMA vrijdag meegedeeld. Het medicijn waarvan bewezen is dat het de opmars van de ziekte afremt, kreeg eerder wel een positief advies in de Verenigde Staten.

Lees meer »