Alfons Huughe en Berga Swaenepoel uit Roeselare briljanten paar

Alfons Huughe (87) werd op 24 juli 1936 op de wijk ‘t Fort geboren. Zijn echtgenote Berga Swaenepoel (84) zag op 4 september 1939 ook het levenslicht in Roeselare, op de wijk Krottegem, . Ze werden verliefd toen ze elkaar in Izegem ontmoetten.

Op 7 november was het precies 65 jaar geleden dat Alfons en Berga op het stadhuis voor schepen Jules Joseph Billiau, ridder in de Leopoldsorde, in het huwelijksbootje stapten. ‘s Anderdaags werd het kerkelijk huwelijk ingezegend in de O. L.-Vrouwkerk en daarna volgde het trouwfeest in De Canadien, dat later café De Oude Brouwerij werd. Dat ze elkaar op hun huwelijksdag eeuwige trouw in goede en kwade dagen beloofden, hebben ze goed onthouden en staat voor altijd in hun geheugen gegrift.

Uit dit huwelijk werden twee zonen geboren, Eddy en Marnik. Eddy is getrouwd met Luciene D’Hulster, zij wonen in Roeselare. Marnik woont met zijn echtgenote Inge Truyaert in Tielt. Georges is hun enig kleinkind en Ynesta en Diago hun twee achterkleinkinderen.

Diploma Beste verkoper

Alfons was een gedreven en succesvol handelsvertegenwoordiger die geen nieuwe uitdagingen uit de weg ging. Ooit won hij bij een wedstrijd een gouden medaille en het diploma van beste verkoper gekregen. De laatste twintig jaar van zijn loopbaan was hij topverkoper bij de multinational Duni-Group. Alfons was vroeger aangesloten bij de wielertoeristenclub die hun lokaal had in café Den Engel in Gits en werd daar ook eens als kampioen gehuldigd.

Berga ging na haar schooltijd werken bij Depoortere in Roeselare tot ze mama werd. Ze heeft ook enkele jaren een kruidenierswinkel uitgebaat in de Hoogleedsesteenweg. Daarna ontfermde ze zich over het huishouden. Haar gezin komt altijd op de eerste plaats. Nu ze allebei moeilijk te been zijn, doen ze samen het huishouden en wonen ze sinds kort in een serviceflat in het appartementsblok Zilverschoon langs de Beversesteenweg.

Voor zowel Alfons als Berga liggen de kinderen, kleinzoon en achterkleinkinderen hen na aan het hart.

(AD)

The post Alfons Huughe en Berga Swaenepoel uit Roeselare briljanten paar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

Sneer naar prinses Kate of Ode aan prinses Diana? Meghan haalt stiekem haar naam van Archies geboorteakte

Meghan Markle (42) heeft stiekem haar eigen naam van de geboorteakte van haar zoon, prins Archie (5), laten verwijderen. Elf dagen na de geboorte van Archie in 2019 verving ze de naam ‘Rachel Meghan’ door ‘Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex’. Online wordt er nu volop gespeculeerd over de twee redenen waarom prins Harry (39) en Meghan deze keuze

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

B&B Stee 23 uit Oostkamp is maandag te zien in ‘Met Vier in Bed’

Maandag 8 juli is B&B Stee 23 te zien in het VTM-programma Met Vier in Bed. In de groene en rustgevende omgeving van het Kampveld ligt B&B Stee 23 in de Papenvijversstraat 23, uitgebaat door Inge Jacobus (51) en Bruno Declerck (53). Zes jaar geleden is de B&B open gegaan na een grondige renovatie van de verschillende gebouwen. Ze hebben

Lees meer »

Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem

De gemeente Dentergem gaat in twee voormalige rijkswachterswoningen in de Kasteeldreef de komende jaren ruimte vrij maken voor een sociale kruidenier en crisiswoningen. “We nemen met dit project zelf stappen voor een oplossing voor vijf gezinnen en alleenstaanden in crisis”, klinkt het.
The post Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bepaling strafmaat in rechtszaak rond Trump en Stormy Daniels uitgesteld tot 18 september

De bepaling van de strafmaat in het proces tegen voormalig Republikeins president Donald Trump voor het betalen van zwijggeld aan een pornoster is uitgesteld tot 18 september. Dat blijkt uit een juridisch document dat AFP kon bemachtigen. Op 6 september zal rechter Juan Merchan zich uitspreken over de potentiële impact van de beslissing van het Hooggerechtshof op deze rechtszaak.

Lees meer »

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »