Zelenski ontslaat verschillende generaals van Nationale Garde

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft verschillende hoge officieren van de Nationale Garde ontslagen. Dat blijkt uit een decreet dat vrijdag door de president is uitgevaardigd. De Nationale Garde is een paramilitaire organisatie die onder meer verantwoordelijk is voor de grensbeveiliging.

Meer krantenkoppen in België

Bewoners WZC Sint-Monica genieten samen van Rammsteinconcert: “Normaal tegen zeven uur in ons bed, maar vandaag rocken we mee!”

Ook de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Monica ‘De Drie Plantanen’ in Oostende zijn in de ban van Rammstein: nadat ze afgelopen week de opbouw van de festivalweide vanaf de eerste rij meevolgden, rockten ze vanavond tijdens het concert mee vanop hun balkon, ook al kunnen ze de band niet zien. “Het is de eerste keer dat we Rammstein aan het werk

Lees meer »

Fernand maakt kunstwerkjes met brokstukken gecrashte bommenwerper: “Het is belangrijk dat wij lessen uit het verleden koesteren”

Het verhaal van de crash van de Amerikaanse bommenwerper B-24 Liberator die op 24 juni 1944 crashte tussen Wulpen en Oostduinkerke werd op een bijzondere manier weer actueel. Dat kwam door een toevallige vondst van Guy Marteel, een gepassioneerde metaaldetectorist. Kunstenaar Fernand Vanderplancke zorgde voor de kers op de taart en maakte van de gevonden brokstukken unieke kunstwerkjes met een

Lees meer »

Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden

In Oostende is de bekende fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden. Hij werd 72 jaar. Jean-Jacques publiceerde in diverse media, maar maakte ook eigen werk. Hij stelde zijn kunstfoto’s vaak tentoon en maakte ook diverse fotoboeken, veelal met Oostende als thema.
The post Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »