Wintergloed in Brugge op gang getrapt

Met nogal wat regen en stevige windvlagen was het weer niet ideaal, maar Wintergloed Brugge – de eindejaarsbeleving met een kerstmarkt, schaatspiste en lichtbelevingswandeling – werd vrijdagavond toch onder grote belangstelling opgestart.

Tien lichtinstallaties over 2,5 kilometer

De vijfde editie van Wintergloed – een betoverend lichtbelevingsfestival, maar ook de algemene noemer voor alle wintersfeerbeleving zoals ook de kerstmarkt en de schaatspiste – werd vrijdagavond opgestart langs de Predikherenrei ter hoogte van het Rijksarchief. De lichtbeleving Wintergloed werd dit jaar opgevat rond het bekende fenomeen van het Noorderlicht en aan het Rijksarchief werd de lichtinstallatie ‘Submerged’ gepresenteerd. Daar kun je je laten meeslepen in de magie van de onderwaterwereld en kijk je naar boven om te genieten van het schouwspel dat zich aan de oppervlakte afspeelt. In totaal zijn er tien lichtinstallaties te zien langs het parcours dat zo’n 2,5 kilometer omvat in de Brugse binnenstad.

Uitblinkers zijn alvast ‘Particular’ tegen de gevel van de Stadsschouwburg en vooral ‘Story of the Swan’ aan het Jan Van Eyckplein, waarbij je je kunt laten meeslepen in een poëtisch liefdesverhaal van twee zwanen op de Brugse wateren. Het doorzicht op de reien zorgt hierbij voor een unieke voorstelling die ongetwijfeld een moment van verwondering creëert. Ook de Whispering Birds aan het Minneboplein zijn de moeite van het ontdekken waard. Daar vind je een orkest van ‘vogels’ die omringd door veel fonkelingen de dag zacht afsluit. “We wijken dit jaar met het parcours eens af van de gouden driehoek en brengen u op verrassende plekken verder weg van de Markt. Hierdoor zorgen we ook voor een betere spreiding van bezoekers in de stad”, zei Franky Demon, schepen en voorzitter van het organiserende Brugge Plus bij de presentatie.

Kerstmarkt en schaatspiste

Tegelijkertijd werd ook de kerstmarkt op het Simon Stevinplein en op de Markt officieel geopend. “We investeerden in een aantal aanpassingen die de kerstmarkt een warme, maar toch eigentijdse uitstraling geven”, zei burgemeester Dirk De fauw, die daarmee onder meer verwees naar de houten afwerking van de zwarte containers als kerstunits en de overkappingen op beide pleinen van de kerstmarkt. Wintergloed Brugge bestaat ook nog uit de schaatspiste aan het Minnewaterpark met de bijhorende winterbar Vorst en de shoppingdagen in de binnenstad.

The post Wintergloed in Brugge op gang getrapt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

OPINIE Droog blijven maakt van mij nog geen droogstoppel

Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Dry January en Tournée Minérale kende ik al, maar nu is er blijkbaar ook Dry July. Al kom ik wat achter, want Droge Juli bestaat al sinds 2008, toen ze in Australië op het doldwaze idee kwamen om in juli een maand lang geen alcohol te drinken. In juli?!
The post OPINIE Droog

Lees meer »

Tragisch om het leven gekomen en beschuldigd van satanisme: dit zijn de strafste verhalen achter ‘foute’ zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken: “Paar keer weggegleden in afdaling”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »

“Goed zorgen voor wat we hébben”: kersvers Wingens schepen Stefaan Verhelle ziet opvolging Hedwig Kerckhove als praktische inloopperiode

“Het worden grote schoenen om te vullen”, laat de kersverse schepen Stefaan Verhelle (47) in een flyer weten. Als politieke neofiet een ervaren rot als Hedwig Kerckhove opvolgen op amper zes maanden van een nieuw fusiebestuur is geen cadeau. “Toch heb ik de ambitie om als schepen mee het beleid te bepalen. Ik hoop dat mijn ervaring als ondernemer in

Lees meer »

Tentoonstelling Westfront Nieuwpoort vernieuwd: “Klemtoon op persoonlijke verhalen”

In Nieuwpoort is de tentoonstelling in het Westfront-museum vernieuwd, dat onder het Koning Albert I-monument ligt. Die tentoonstelling vertelt het verhaal van Nieuwpoort tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen de polders onder water gezet werden om het Duitse leger te stoppen. In de nieuwe tentoonstelling ligt er meer nadruk op persoonlijke verhalen tijdens de oorlog, en er is een audiogids die

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »