Wim Feys wordt sportdirecteur in Nederland: “Veel structuur bij deze ploeg”

Na 23 seizoenen als ploegleider bij de beloften begint Wim Feys (51) straks aan een nieuw buitenlands avontuur. Hij wordt ploegleider bij het Nederlandse continentale team VolkerWessels. Een half jaar geleden maakte hij al bekend dat zijn engagement voor EFC-L&R-Van Mossel eind dit seizoen stopt.

Parijs-Tours voor beloften was Wim Feys’ laatste opdracht bij de fusieploeg, die na het vertrek van diverse mensen uit de omkadering andere wegen opgaat. Ook heel wat renners van de huidige beloftenselectie verhuizen. Niels De Clerck trekt naar Urbano-Vulsteke, Senne Thonnon en Joppe Heremans zetten dezelfde stap. Kenneth Verstegen wordt bij Dovy Keukens-FCC genoemd, Jean-Baptiste De Clercq bij Basso Team Flanders. Heel wat veranderingen dus, net als voor Feys, die bij VolkerWessels niet alleen met beloften, maar ook met ervaren renners zal werken.

“Ergens half juli, ter gelegenheid van de SD Worx Classic in Tubeke, sprak ploegleider Tim Lacroix van VolkerWessels mij aan”, verduidelijkt Feys. “Hij bracht me in contact met sportief verantwoordelijke Allard Engels. Online had ik met beiden een gesprek. Ik merkte meteen dat VolkerWessels, een ploeg die in 2018 werd opgestart, veel structuur heeft. Dat gaf me een goed gevoel.”

Broers Willems

Dus hapte Feys toe. Bij de Nederlandse continentale ploeg – de zetel van het team is in Nieuwegein – wordt hij een van de vier sportdirecteurs. Inspraak bij de samenstelling van het team had hij niet. Met de twee Belgen van de ploeg – de broers Thimo en Jago Willems – werkte hij al wel bij EFC-L&R-Vulsteke.

“Thimo reed z’n twee laatste beloftenjaren bij ons, Jago z’n eerste seizoen bij de U23”, weet Feys. “Van de Nederlandse renners ken ik er enkele van naam, de andere moet ik nog leren kennen. Daar dient het winterprogramma voor, wat bij VolkerWessels overigens al helemaal vastligt. Het programma dat we volgend wegseizoen zullen afwerken, moeten we nog uitwerken.”

VolkerWessels rijdt heel wat 1.1-wedstrijden in België en staat meestal ook aan de start van de profkermiskoersen in ons land. Het team won het voorbije wegseizoen zeven UCI-koersen. “Zich tonen in profkoersen plus af en toe verrassen: dat is de ambitie”, zegt Feys. (Hans Fruyt)

The post Wim Feys wordt sportdirecteur in Nederland: “Veel structuur bij deze ploeg” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »

“Ik wilde hem niet in de dranghekken rijden”: Jasper Philipsen biedt excuses aan aan Wout van Aert, die ze aanvaardt

Jasper Philipsen heeft zich daags na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert verontschuldigd bij z’n landgenoot. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert intussen op Philipsens bericht.

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Albert en Paola stralen op huwelijksverjaardag

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Daarbij zitten ze samen op een bankje.

Lees meer »