Wielermuseum Koers pakt groot uit tijdens kerstvakantie

Wielermuseum Koers pakt vanaf 9 december tot na de kerstvakantie uit met een kerstinstallatie door florist en decorateur Frederiek Van Pamel. Tijdens de kerstvakantie organiseert het museum ook een zoektocht.

“Wat staat centraal tijdens de kerstvakantie? Gezelligheid, familie, geschenkjes en… gelukswensen”, begint Thomas Ameye van Koers. “Als er één sport is waar je een portie geluk nodig hebt, dan is het wel de wielersport. Om valpartijen of platte banden te vermijden, koesteren renners en rensters hun gelukbrengers: een amulet in de achterzak, boodschap op de fiets of gelukspoppetje onder het zadel. In het museum gaan kinderen op zoek naar die gelukjes in de wielersport. Op het einde van de rit krijgen ze zelf een portie geluk cadeau.”

“Deze kerst is er nog een extra, niet te missen troef in Koers”

Het kinderparcours is inbegrepen in de toegang en loopt gedurende de kerstvakantie. Openingsuren Koers via www.koersmuseum.be. “Het museum Koers was al gratis voor inwoners van Roeselare, maar deze kerst is er nog een extra, niet te missen troef. De monumentale benedenzaal van het museum wordt immers ingenomen door een indrukwekkende kerstinstallatie. Ideaal voor als je nog leuke familiefoto’s wil maken. Voor betalende bezoekers is deze installatie inbegrepen in het bezoek.” De kerstinstallatie is te bewonderen in Koers, het museum van de Wielersport van zaterdag 9 december tot en met zaterdag 6 januari. Alle informatie over de openingsuren en ticketprijzen vind je op de website www.koersmuseum.be.

Kerstverhaal

“Men kan ook het kerstverhaal van De Notenkraker in hartje Roeselare beleven. Op een wandeling door het centrum passeer je langs zeven locaties met feeërieke Notenkraker-tafereeltjes. Op elke plek krijgen de jonge deelnemers een zoekopdracht. Het juiste antwoord levert misschien een leuke prijs op.”

De wandeling is te beleven vanaf vrijdag 22 december tot en met zondag 7 januari. Starten doe je bij Toerisme Roeselare op Polenplein 15 waar je ook een gratis plannetje krijgt. Afstand ca. 2.5 km en deze wedstrijd staat open voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar.

The post Wielermuseum Koers pakt groot uit tijdens kerstvakantie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, de assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Krijgt Gella eindelijk een opvolger? Dit zijn de (medaille)kansen van de West-Vlaamse Olympiërs

19 september 2000 in Sydney: judobrons voor Gella Vandecaveye, amper twee maanden nadat ze de kruisbanden van haar rechterknie scheurde. Vierentwintig jaar later is Vandecaveye – hockeyer Arthur De Sloover behaalde in Tokio goud met de Red Lions – nog altijd de laatste West-Vlaamse individuele medaillewinnares op de Olympische Spelen. Komt daar tussen zaterdag 27 juli en zondag 11 augustus

Lees meer »