Tweeling Louise en Laure Vermeulen zijn talentvolle judoka’s: “We zitten allebei niet graag stil”

Judoka’s Louise en Laure Vermeulen (Neko Ieper) mochten als eerstejaars meedoen aan het interprovinciaal kampioenschap U13 in het Limburgse Oudsbergen. De Passendaalse tweeling heeft ook naast de tatami een sterke band.

Louise en Laure mogen in december elk elf kaarsjes uitblazen. Ze zijn de dochters van Jolien Bentein (34) en Niels Vermeulen (36). Jolien is afkomstig uit Oostnieuwkerke en Niels groeide op in Passendale. De meisjes gaan naar school in Vrije Basisschool De Fontein in Passendale. Het grootste deel van hun vrije tijd gaat naar judo. Ze zijn lid van Neko Ieper.

Wanneer begonnen jullie met judo?

Louise: “Zo’n viertal jaar geleden sloten we ons aan bij judoclub Neko Ieper. Laure ging eerst alleen trainen, maar een dag later volgde ik haar al.”

Laure: “Daarvoor deden we eens een initiatie karate, maar dat lag ons minder.”

Welke gordel hebben jullie momenteel?

Louise: “De oranje gordel. Dat is de derde rang na wit en geel. Na oranje volgen groen, blauw, bruin en zwart.”

Laure: “In januari doen we ons examen voor de groene gordel. Daarvoor zullen we enkele werpoefeningen moeten uitvoeren en uitleggen.”

Trainen jullie veel?

Laure: “Het varieert van week tot week. Het hangt onder meer af van de geplande tornooien. Meestal trainen we op dinsdag en donderdag. Soms komen daar ook de vrijdag en de zondag bij.”

Louise: “Wij zitten bij de U13 en we trainen samen met de U9 en de U11. Onze trainsters zijn Kelly Verbrugghe, Morgane Garreyn, Femke Hespel en Gunter Archie. We nemen ook een keer per maand deel aan de provinciale training in Lichtervelde.”

Nemen jullie vaak deel aan wedstrijden?

Laure: “Voor dit jaar zijn de meeste tornooien afgelopen. Er zijn er nog twee in december. Op 3 december in Lichtervelde en op 9 december in Ardooie. Daarna hervat het weer vanaf maart.”

Louise: “Meestal komen we niet tegen elkaar uit, maar in Waver keken we elkaar wel in de ogen. Na een spannende strijd trok Laure aan het langste eind. De meeste kampen worden gefilmd, waardoor we achteraf nog even kunnen analyseren wat er goed en minder goed ging.”

Ook op het interprovinciaal kampioenschap waren jullie succesvol.

Louise: “Dat was een hele leuke en leerrijke ervaring. Ook clubgenoten Bo Altimari en Robbe Nuytten maakten deel uit van de West-Vlaamse selectie.”

Laure: “Zeker als eerstejaars zitten we nog bij de jongste van de deelnemers. Dat we meteen konden winnen, was fantastisch. De medaille krijgt een mooi plekje bij de andere trofeeën.”

Welke eigenschappen bewonderen jullie van elkaar als judoka?

Laure: “Louise is een echte volhouder. Ze zal zich niet gewonnen geven en er alles uitpersen tot de laatste seconde. Zo won ze ooit eens met een waza-ari op twee seconden van het einde.”

Louise: “Laure is heel sterk, ze heeft veel kracht in haar armen.”

Jullie band is wellicht sterk?

Louise: “We zijn goeie vriendinnen en het is leuk dat we ook dezelfde passie delen.”

Laure: “Absoluut. En als er eens discussie is, dan kunnen we het uitvechten.” (lacht)

Zijn mama Jolien en papa Niels jullie grootste supporters?

Louise: “We kunnen steeds rekenen op een grote supportersclub. Onze ouders, oma en opa en nog enkele vrienden.”

Laure: “Ook binnen de club steunt iedereen elkaar. We hebben hier veel vrienden.”

Is er nog tijd voor andere hobby’s?

Louise: “We gaan allebei naar de academie in Passendale. Verder ga ik mountainbiken met mama. We zijn aangesloten bij de Boskantrijders in Westrozebeke. Mijn langste rit was 44 kilometer.”

Laure: “Ik ben nog aangesloten bij de Chiro in Passendale. Je merkt het ondertussen wel, we kunnen allebei niet goed stilzitten.” (anton Peene)

The post Tweeling Louise en Laure Vermeulen zijn talentvolle judoka’s: “We zitten allebei niet graag stil” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Acteur Louis Thyssen uit ‘Nachtwacht’ en K3-musical ‘De drie biggetjes’ breekt met z’n vriendin Liesl

Louis Thyssen (29), bekend van ‘Nachtwacht’ en z’n rol in musical ‘De drie biggetjes’, en z’n vriendin Liesl (27) hebben na zeven jaar besloten om uit elkaar te gaan. Dat bevestigt de acteur aan ‘Dag Allemaal’. Dat de breuk al dan niet het gevolg zou zijn van overspel, wil Thyssen niet kwijt: “Ik moet nog met m’n omgeving bespreken wat

Lees meer »

De wetenschap kon haar niet helpen, dus deed ze het maar zelf: Amerikaanse ontwikkelt behandeling tegen haar dodelijke ziekte

De ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel duurt vaak tientallen jaren, maar die tijd heeft Sonia Vallabh niet. Zij is drager van een gen dat een dodelijke prionenziekte veroorzaakt. Daarom werd ze zelf wetenschapper en ontwikkelde ze samen met haar man een innovatieve en veelbelovende aanpak om het gen uit te schakelen. En dat in amper 2 jaar tijd. De resultaten

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Nederland is een gaaf land, dat komt uit de grond van mijn hart”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op “meer dan 5.000 dagen” als premier en overliep de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren zoals de toeslagenaffaire en de crash van het vliegtuig MH17.

Lees meer »

Zijn Eric (44) en Eva (46) onschuldige slachtoffers van de drugsoorlog? “Café werd in het verleden al gesloten”

Twee doden waaronder een vrouw en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol na de brutale schietpartij op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Of er een link is tussen de slachtoffers en het drugsmilieu blijft weliswaar de vraag. “Het kan even goed een vergissing zijn waarbij de

Lees meer »

De Klimrank neemt afscheid van meester Stefan: “Altijd gedreven, maar steeds met veel engelengeduld”

De Klimrank, een school voor buitengewoon onderwijs in Poperinge, moet het volgend schooljaar zonder meester Stefan (62) doen. Na dit schooljaar gaat meester Stefan met welverdiend pensioen. Hij was 40 jaar actiefals kinesist in De Klimrank, eerst op de locatie aan De Couter in Poperinge en daarna naar de Deken De Bolaan. Op zijn laatste werkdag werd hij door alle

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Bakkerij Laurens in Varsenare zwaait Leentje uit na 42 jaar dienst: “Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren”

Groot feest zondag bij bakkerij Laurens in Varsenare. Na maar liefst 42 jaar achter de toonbank werd Leen ‘Leentje’ Willems er feestelijk uitgezwaaid met wat bijna een dorpsfeest mag genoemd worden. “Leentje werkte hier voor drie opeenvolgende uitbaters. Ze zorgde ook mee voor onze kindjes en we noemden haar vaak onze ‘plusmama’”, zegt bakkersvrouw Melissa Vande Ryse van bakkerij Laurens,

Lees meer »