Toneelgroep Haringe brengt vijf opvoeringen van Non Stop: hilarische toestanden in ‘t klooster

In december brengt Toneelgroep Haringe vijfmaal het stuk Non Stop in zaal De Levaard. Na vele volkse blijspelen brengt de toneelgroep dit jaar een echte komedie. Katrien Goussey is aan haar eerste optreden toe.

Sinds 2008 brengt Toneelgroep Haringe zijn voorstellingen in zaal De Levaard. Daarvoor werd er nog in buitenlucht gespeeld, al was dit toen wel telkens in de maand september. “Het was een unicum, en we hadden er een publiek voor dat graag op de buitentribune zat. Maar aan alles komt ooit een einde en dat we vanaf 2008 verhuisd zijn naar De Levaard hebben we ons nog nooit beklaagd. Nu kunnen er immers meer toneelliefhebbers onze opvoering volgen”, klinkt het bij duivel-doet-al Stef Ryon.

Acteurs

Tijdens de 41 vorige theaterseizoenen bracht Toneelgroep Haringe vooral volkse blijspelen op de bühne, maar dit jaar werd gekozen voor een komedie. “Sommige van onze acteurs spelen liever een blijspel dan een komedie. En het is dan ook helemaal niet evident om in een klein dorp als Haringe voldoende spelers te vinden. Nelly Behaeghel en Willy Neuville waren er al elk jaar bij en dus spelen ze dit jaar voor de 42ste maal. En dit jaar mogen we alvast met Katrien Goussey ook een nieuwe actrice verwelkomen. We zijn blij dat er af en toe iemand nieuw onze groep komt vervoegen. Zo blijft de toneelgroep een mix van jong en oud, waarbij echte ervaring verweven wordt met speelse onwetendheid en leergierigheid. We zoeken elk jaar naar nieuw bloed, en eigenlijk hadden we al een tijdje een vermoeden dat Katrien Goussey zin zou hebben op mee te spelen. Zij is immers de zus van Ludwine Goussey, die in Krombeke tot voor enkele jaren Toneelgroep T72 leidde en waarbij ze ook meespeelde. Het toneelspelen zit dus een beetje in de genen. Blijkbaar was hun vader wijlen Willy Goussey ook een geboren acteur, die evenwel nauwelijks kansen kreeg om zijn toneelkunsten te tonen”, aldus Stef Ryon.

Verrassend

De komedie Non Stop gaat over het klooster ‘Zusters Bekeerlingen’ waar dames die op het verkeerde pad geraakten de kans krijgen om hun leven opnieuw op de rails te krijgen. En natuurlijk waakt moeder overste over deze dames als een strenge warme moeder, maar zelf blijkt ze eigenlijk ook niet onbesproken. En wanneer dan plots een ontsnapte gevangene per toeval binnen de kloostermuren belandt, is het hek helemaal van de dam. Non Stop is een succesvolle komedie van de Franse auteur Noël Percy die door Toneelgroep Haringe werd bewerkt en hertaald naar de Westhoek. Het stuk zit vol verrassende situaties en vooral hilarische momenten.

Het wordt dus een meer dan ontspannende brok toneel die wordt opgevoerd door Nelly Behaeghel, Martine Boone, Karel Caenen, Christine Deroo, Katrien Goussey, Willy Neuville, Stef Ryon en Stefanie Vanwildemeersch.

Gilbert Vandamme, die door de jaren heen al tal van lokale toneelverenigingen regisseerde, is de regisseur. Wie herinnert zich niet de bijzonder succesvolle vertelwandelingen van de stad Poperinge in de deelgemeenten van enkele jaren terug? Peter Myny assisteert, terwijl Geert Barbry als telg van de families rond het Westouters Volkstoneel, voor licht en klank zorgt. Achter de schermen staan nog heel wat anderen klaar om van deze 42ste editie een ware voltreffer te maken.

Opvoeringen

De opvoeringen vinden plaats in zaal De Levaard in Haringe op vrijdag 1, zaterdag 2, maandag 4 en vrijdag 8 december telkens om 20 uur en op zondag 10 december om 19 uur. Toegangskaarten kosten 9 euro en kunnen gereserveerd worden via www.haringe.be of [email protected]. Kaarten bestellen kan ook bij alle spelers en medewerker en in café Sint-Joseph in Haringe of telefonisch via 0473 37 08 23 of 057 30 06 07. (Paul Carbon)

The post Toneelgroep Haringe brengt vijf opvoeringen van Non Stop: hilarische toestanden in ‘t klooster is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van duo Huybrechts-Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Afrikaanse oplichtersbende verduistert 157 MacBooks van Lab9 in Kortrijk

Een mailtje vanuit Denemarken, met een bestelling voor 159 Apple MacBooks: het bleek in het najaar van 2022 een vergiftigd geschenk voor Lab9, een elektronicawinkel en Apple Premium Reseller in Kortrijk. Drie leden van een Afrikaanse oplichtersbende liepen celstraffen tot 4 jaar cel. Een vierde verdachte ging vrijuit.
The post Afrikaanse oplichtersbende verduistert 157 MacBooks van Lab9 in Kortrijk

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij vanavond moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Groep 21 maakt volledige lijst bekend voor gemeenteraadsverkiezingen in Hooglede: “Deze keer kunnen ze ons niet negeren”

Na Team Burgemeester vorige week heeft nu ook Groep 21 de slagorde voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober bekend gemaakt. Dat Kristof Pillaert de lijst trekt, wisten we al, maar met onder meer Stefaan Buffel, John Taillieu en de 20-jarige Michelle Cuyle lanceert de partij enkele nieuwe gezichten.
The post Groep 21 maakt volledige lijst bekend voor gemeenteraadsverkiezingen in Hooglede:

Lees meer »

‘Boos’-presentator zwaar onder vuur in Nederland: “Hij is een pestkop”

Veel kijkers van ‘Boos’ zijn kritisch op de meest recente aflevering van het online programma. Via sociale media laten ze weten dat ze vinden dat presentator en maker Tim Hofman – bij ons vooral bekend van zijn klokkenluider-aflevering over ‘The Voice of Holland’ – zich in de aflevering gedraagt als ‘een pestkop’. Ook noemen ze het ‘journalistiek ondermaats’. De makers

Lees meer »

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »

Welkom in tuin van Geneviève in Doomkerke tijdens Open Tuinendag

Geneviève van Pottelsberghe en haar dochter Marie Stevens, uit de Bruggesteenweg 82 in Doomkerke, runnen al 26 jaar het kasteeldomein Reedpool. Een domein met een natuurlijke landschapstuin van 4 ha en een retro-kasteel in Engelse cottagestijl uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Op zondag 30 juni krijg je als bezoeker een kijk achter de fauna en flora van

Lees meer »