LIVE F1 ABU DHABI. Wereldkampioen Verstappen snelt naar laatste pole positie van seizoen

Max Verstappen gaat zondag op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi op jacht naar vier op een rij. Na zijn zeges in 2020, 2021 en 2022 wil de Limburgse wereldkampioen superjaar 2023 afsluiten met de 19de grandprixzege van het jaar. Volg in onderstaande liveblog de ontwikkelingen op de voet rond de traditionele afsluiter van het formule 1-seizoen. 

Meer krantenkoppen in België

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

Radio Vandewalle is weer in de ether op 96.7 FM

De zomerse stadsradio Vandewalle gaat vanaf zaterdag 13 juli weer in de ether. De tweede editie is twee weken lang dag en nacht te beluisteren en te herbeluisteren. Buurtbewoners, verenigingen en een pak vrijwilligers werken eraan mee. Op 23 juli komt Radio Rolarius nog een dag terug en wordt Radio Vandewalle gekaapt.
The post Radio Vandewalle is weer in

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Niet de Middellandse Zee, wel gebied rond Canarische Eilanden is dodelijkste stukje oceaan voor vluchtelingen: “Het risico om te sterven, is 1 op 12”

Voor de kust van het West-Afrikaanse Mauritanië zijn maandag minstens 89 mensen omgekomen toen hun vissersboot zonk. De boot vertrok tussen Senegal en Gambia, en was onderweg naar Europa. Op die route langs de Atlantische Oceaan vielen dit jaar al bijna 5.000 doden. “Het is veel gevaarlijker dan de Middellandse Zee.”

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

“Probeer eerlijke sprinter te zijn”: Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering waarvoor z’n vriendin hem moest kalmeren

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Westtoer, de provincie West-Vlaanderen en het stadsbestuur hebben de handen in elkaar geslagen voor het realiseren van een nieuwe wandelroute door de Torhoutse stadskern. Het traject van 3,6 km is aangeduid met 80 metalen klinknagels en gidst de wandelaars langs erfgoedsites, groene plekken en streetart.
The post Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Lees meer »

“Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen denken”: Soy Bean Sisters Inge (47) en Charlotte (42) stimuleren je natuurlijke schoonheid

Deze zomer bundelen Inge Deceuninck (47), oprichter van de Natural Face Lifting Academy, en haar zus Charlotte (42), zaakvoerster van restaurant Zaag en Zeef, de krachten in Roeselare. Onder de naam ‘The Soy Bean Sisters’ organiseren ze workshops face yoga waarvan enkele gecombineerd worden met een kookdemo gezonde voeding.
The post “Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen

Lees meer »