Krijgt grootmoeder (52) verbod om foto’s van kleindochter op Facebook te plaatsen? “Jaar cel voor belaging zoon gevraagd”

Krijgt een 52-jarige grootmoeder uit Ieper een verbod om foto’s van haar eigen kleindochter op Facebook te plaatsen? Dat is mogelijk een voorwaarde die de strafrechter uit Veurne de vrouw zal opleggen. K.C. werd voor de rechter gesleept door haar eigen zoon nadat hij door de vrouw belaagd werd. De relatie tussen de twee verzuurde compleet. “Ze moet stoppen met ons op te zoeken en foto’s van onze kleindochter te misbruiken”, klonk het hard.

Een pijnlijke zaak in de strafrechtbank van Veurne vrijdag. Daar staat een 52-jarige vrouw uit Ieper terecht nadat haar eigen zoon, die in Diksmuide woont, naar de politie was gestapt om klacht in te dienen tegen zijn moeder. De relatie tussen de twee is al en tijdje verzuurd omdat de jongeman het op latere leeftijd niet meer pikte wat er in zijn kinderjaren was gebeurd. Onder meer een plaatsing in een jeugdinstelling zit de man erg hoog. Nadat hij de liefde van zijn leven leerde kennen, een kindje kreeg en trouwde verbrak hij alle contact met zijn moeder.

Foto’s kleindochter

“Sindsdien leeft hij samen met zijn vrouw in een constante angst”, sprak hun advocaat. Ook haar moeder is burgerlijke partij. “K.C. pikt het immers niet dat hij geen contact meer wil. Ze blijft maar dreigende sms’en sturen, spreekt voicemails in en komt aan hun deur. Ze probeert hen vooral te raken door foto’s van hun dochter, haar kleindochter, op Facebook te gooien en door te sturen. We zeggen haar expliciet dat we dit niet willen en het contact verbroken is maar ze doet verder. We vrezen een escalatie en dienden daarom klacht in.” Daarna bracht het parket de zaak voor de rechter. De drie slachtoffer eisen elk 500 euro morele schadevergoeding.

Duidelijk signaal

“Dit is een pijnlijke zaak, maar we moeten die vrouw een duidelijk signaal geven”, sprak de procureur. “Treffend in deze zaak is dat de vrouw al verhoord werd door de politie en daar doodleuk zei dat ze verder zal doen tot ze haar zin krijgt. We vragen 1 jaar cel met uitstel onder voorwaarden, waaronder een contactverbod.”

Voordeur staat open

Een van de voorwaarden die de rechter K.C. wil opleggen is het verbod om foto’s van haar kleindochter op haar Facebook of dat van een ander te zetten. “En foto’s van mij”, repliceerde haar zoon. “Ik ben jouw eigendom niet.” Waarna de rechter expliciet aan K.C. vroeg of ze die voorwaarden zal naleven. “Voor mij zijn ze lucht”, sneerde de vrouw. “Zeker sinds zijn vrouw hem volledig manipuleerde. En zeggen dat ik nog de helft van hun trouw betaalde. Maar mijn zoon blijft mijn kind en voor hem staat onze voordeur open, als hij eens wil komen praten. Hij kreeg van ons alle kansen in het leven, ik vind het triest dat ik gestraft wordt en nu mijn kleindochter niet meer mag zien. Dat wil ik nog steeds.”

De vrouw gaf ook aan dat ze te ver ging in haar belaging, maar wil geen cent betalen aan de slachtoffers, wat nochtans een voorwaarde zou zijn. Vonnis op 22 december. (JH)

The post Krijgt grootmoeder (52) verbod om foto’s van kleindochter op Facebook te plaatsen? “Jaar cel voor belaging zoon gevraagd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Waarom staan er 50 strandstoelen op de Meir?

Wie vandaag over de Meir wandelde, zag daar een vijftigtal strandstoelen van Gazet van Antwerpen opgesteld staan. Die hadden we er in alle vroegte geplaatst. De stunt kaderde in een andere stunt: deze zomer kan je namelijk 8 weken lang Gazet van Antwerpen lezen voor maar € 8. En mis je na die 8 weken je dagelijkse portie nieuws? Dan

Lees meer »

Nieuwe ‘all weather-piste’ voor ruiters aan hippodroom Waregem: “Ontworpen om optimaal te trainen, ongeacht het weer”

Aan de hippodroom in Waregem is de nieuwe ‘all weather-piste’ voorgesteld: een piste waarop het hele jaar trainingen en wedstrijden gereden kunnen worden, ongeacht de weersomstandigheden. De Sport Vlaanderen-site in de Veldloopstraat is jaarlijks het decor van allerlei paardenwedstrijden en events, van de Paascross tot internationale topdressuur. Met deze investering wil Waregem nog meer inzetten op de paardensport.

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »