Jeugdraad organiseert op vrijdag 8 december Kerstleute op de Markt

Chiro Lange Jo, Chiro Ixagodo, KSA Bikschote, Jeugdhuis de Flodder, Moeder Baekelandt, KLJ Langemark en KSA Chiro Poelkapelle slaan op vrijdag 8 december de handen in elkaar tijdens Kerstleute. Door elkaar gemixt zullen de leden drie grote standen bemannen. “We zorgen er zo voor dat de verenigingen nog beter overeen zullen komen met elkaar”, zegt voorzitter Stan Dewulf van de Jeugdraad.

Kerstleute wordt georganiseerd op vrijdag 8 december door de Jeugdraad van Langemark-Poelkapelle. Iedereen is welkom op de Markt van Langemark vanaf 18 uur, waar alle jeugdverenigingen van de gemeente (Chiro Lange Jo, Chiro Ixagodo, KSA Bikschote, Jeugdhuis de Flodder, Moeder Baekelandt, KLJ Langemark en KSA Chiro Poelkapelle) je met open armen zullen ontvangen met een hapje en een drankje.

“Kerstleute vond voor het eerst plaats in 2017 op het toenmalige basketbalplein bij Den Tap aangezien toen de Markt open lag door de vernieuwing van de dorpskern die toen gebeurde”, vertelt voorzitter Stan Dewulf van de Jeugdraad. “Tijdens de coronacrisis werd Kerstleute veranderd naar een wandeling doorheen Langemark waarbij de verschillende jeugdverenigingen langs het uitgezette parcours stonden met typische winterse versnaperingen.”

Samenwerken

Toen mochten er immers nog geen grote evenementen plaatsvinden door de coronamaatregelen, maar dit jaar kan er weer teruggegrepen worden naar het klassieke recept. “Dit jaar is het weer een kerstmarkt en dit voor het eerst op de Markt van Langemark die we helemaal in de kerstsfeer zullen versieren”, vervolgt Stan. “En ook dit jaar zal de Kerstman weer een bezoekje brengen aan Kerstleute.”

Op de vorige edities zorgde elke vereniging apart voor haar eigen standje met daarbij haar bijhorende versnapering. “Dit jaar pakken we het anders aan”, legt Stan Dewulf uit. “We werken met drie grote standen: koude dranken, warme dranken en winterfood. Daardoor zullen verschillende leiders van verschillende verenigingen moeten samenwerken. Zo hopen we vanuit de Jeugdraad dat de verenigingen nog beter overeen zullen komen met elkaar.”

(TOGH)

The post Jeugdraad organiseert op vrijdag 8 december Kerstleute op de Markt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »

Belgisch onderzoek naar gebruik van paddo’s om alcoholverslaving te bekampen

In het Brusselse Brugmann-ziekenhuis loopt momenteel de eerste klinische studie in België naar het gebruik van psilocybine, het werkzame bestanddeel in hallucinogene paddenstoelen, bij de behandeling van alcoholverslaafden. In totaal zullen zo’n 62 personen de komende twee jaar, in lage of hoge doses, met deze stof behandeld worden. Dat is dinsdag gebleken bij de voorstelling van de studie door de

Lees meer »

Draai aan het rad en win!

Is jouw tuin klaar voor een gezellige zomer? Draai elk uur aan het rad en maak kans op een van deze leuke items om jouw tuin nog leuker te maken deze zomer: Deelnemen kan elk uur tot en met 19 juli 2024 – 23.59 uur.
The post Draai aan het rad en win! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s uitoefenen”

Op dezelfde dag samen met pensioen gaan: daar kunnen de meeste koppels enkel van dromen. Na een loopbaan van meer dan veertig jaar in het onderwijs is het echter precies wat Patrick Schoonbaert (61) en Leen Walschap (61) uit Assebroek konden doen.
The post Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »