Izenbergenaar Billy Nollée levert soep aan huis: “Ik maak soep in twintig verschillende smaken”

In de herfst kan een warme kop verse soep heel veel deugd doen. Billy Nollée uit de Izenbergstraat weet dat als geen ander en maakt daarom elke weekdag twee soorten soep, die hij vervolgens op ludieke wijze aan de man brengt.

Billy Nollée (57) is een goed gekende figuur in de streek. Samen met zijn vrouw Christel Dewitte hield hij in Alveringem jarenlang de cafetaria van sportzaal Rethorica open. Maar in 2017 besliste Billy om iets anders te gaan doen. “Ik ben begonnen met de crèmekarre”, vertelt hij. “In de zomer rijd ik de hele streek rond met ijs: doorheen Alveringem en al haar deelgemeenten, Houtem, Beauvoorde, Lo, Pollinkhove en nog een avondronde in Adinkerke. Ik ben zeven dagen op zeven onderweg, het is meer dan een fulltime job. Dit jaar heb ik tot half oktober ijs verkocht, maar in de winter heb ik uiteraard geen werk. Na wat nadenken besloot ik om een ronde met verse soep te doen.”

“Soms zetten mensen gewoon hun soepketel buiten”

“Om in orde te zijn met de regels rond voedselveiligheid bouwde ik mijn garage om tot een semi-professionele keuken. Nieuwe koelkasten, dampkap, plafonds, vloeren, … Alles moest vlot afwasbaar zijn”, vertelt Billy. “Ik heb er de hele vorige winter aan gewerkt en in maart van dit jaar kon ik opstarten. Om zes uur ’s ochtends ben ik al in de soepketels aan het roeren en rond negen uur begin ik aan mijn ronde.”

Soepketel op het dak

Die ronde verschilt niet veel van zijn ronde tijdens de zomer, maar het assortiment wel. “Elke dag heb ik twee verschillende soorten soep. Dat kan tomatensoep zijn, maar ook asperge, champignon, courgette, pompoen, kervel, … Van elke soort groente kan je soep maken, ik heb wel twintig verschillende smaken in het assortiment. Op de ene plaats passeer ik vroeger op de voormiddag, op de andere later. Maar ik doe elke dag dezelfde ronde. Overal waar ik kom, steek ik een fluoroze kaart van ‘Billy’s soep’ in de brievenbus. Wie soep wenst, zet of hangt de kaart die dag op een zichtbare plaats aan de woning. Er zijn ook mensen die gewoon de soepketel buiten zetten. Een liter soep kost 4,5 euro.” Billy zou Billy niet zijn zonder ludiek kantje aan zijn business. Op het dak van zijn witte bestelbus laste hij een grote bel én een oranje kookpot met pollepel. “Daar krijg ik veel positieve reacties op”, glimlacht Billy. “En de mensen die kopen, blijven kopen. Dat is een goed teken.”

Meer info: 0474/59 50 43.

The post Izenbergenaar Billy Nollée levert soep aan huis: “Ik maak soep in twintig verschillende smaken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.
The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »

Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer”

In het AZ Delta Rumbeke is Franky Vermeulen (63) overleden. Hij was erebrandweerman van de brandweer Moorslede en lid van wandelvoetbalploeg Old Stars SV Moorslede. Franky was de echtgenoot van Greta Debrauwer en woonde in de Emiel Jacqueslaan.
The post Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer” appeared

Lees meer »

Noord-Korea test ontwikkeling raketten met meerdere kernkoppen

Noord-Korea heeft volgens staatspersbureau KCNA met succes een test uitgevoerd gericht op de ontwikkeling van raketten met meerdere kernkoppen. Zuid-Korea gelooft er niets van en spreekt van “bedrog” om een mislukte lancering te maskeren. Gisteren had Noord-Korea nog een raket gelanceerd die volgens de Zuid-Koreanen in de lucht was ontploft.

Lees meer »

Mama Ingeborg over nieuw pad van zoon Robin Keyaert: “Je hebt geen leven als je de ochtendshow doet”

Vrijdagochtend maken DJ’s Kawtar Ehlalouch en Robin Keyaert voor de allerlaatste keer de luisteraars van MNM wakker. Na drie jaar ‘Kawtar & Keyaert’ neemt het duo afscheid van het ochtendblok. “Het is een voorrecht geweest en iets wat ik voor altijd zal koesteren”, klinkt het bij de zoon van Ingeborg. Zijn mama ziet alvast een mogelijk pad voor hem: “Ik

Lees meer »

Dromen van Oostende vervult vierde en grootste droom van Babette: beachfestival mét reuzepopcornmachine

Stad Oostende organiseerde in het najaar van 2023 de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Uit 826 dromen koos de Kindergemeenteraad een grote winnaar en kregen nog enkele dromen een juryprijs. De vierde droom die in vervulling gaat, is de grote droom gekozen door de Kindergemeenteraad. De tienjarige Babette zag het groot: “Ik droom van

Lees meer »