Gemeentebelangen/CD&V zet samenwerking verder in Alveringem

De politieke fracties Gemeentebelangen en CD&V laten zaterdag via een perscommuniqué weten dat ze in oktober ’24 voor de tweede keer samen naar de kiezer gaan. Rond deze tijd krijgen alle inwoners een enquête in de bus met daarin uiteenlopende vragen over hoe zij het beleid ervaren en welke noden zij voor de toekomst zien.

In deze legislatuur vormt fractie Gemeentebelangen/CD&V de meerderheid. Samen hebben ze tien zetels in de gemeenteraad, tegenover zeven voor de oppositie. Los van kleine occasionele ergernissen – niets die de werking hypothekeert – draait het schepencollege goed. Niet onlogisch dus dat beide partijen richting oktober ’24 opnieuw openlijk voor elkaar kiezen.

“Wij bundelen opnieuw de krachten als één gezamenlijke fractie op een kartellijst”, zegt woordvoerder Dries Decorte. “We hebben beslist om nu al een enquête te houden, iets wat wij in 2018 ook hebben gedaan. Zoiets levert vaak nuttige info op. Het resultaat van de enquête zullen we meenemen in ons beleidsplan 2025-2031. Dat is als de kiezer ons voldoende stemmen geeft om opnieuw te besturen. De burgerbevraging valt rond deze tijd bij alle inwoners in de bus. Invullen en indienen kan tot en met 23 december. Dat kan zowel op papier als digitaal. De papieren enquête kan men deponeren in de bussen van onze leden, online invullen kan via www.alveringem2024.be. De bevraging is in beide gevallen volledig anoniem en in het voorjaar van 2024 plannen we de resultaten naar buiten te brengen.”

Deelnemers

Voor de fractie Gemeentebelangen hebben volgende mensen hun deelname reeds bevestigd: Gerard Liefooghe (Alveringem), Karolien Avonture, (Alveringem), Rudi Mares (Gijverinkhove) en Martine Huyghe (Beveren-aan-de-IJzer). Voor CD&V zijn dat Sylvie Thieren (Beveren-aan-de-IJzer), Jacques Blanckaert (Leisele), Dries Decorte (Alveringem), Ignace Decroos (Leisele) en Charlotte Verstraete (Fortem).

The post Gemeentebelangen/CD&V zet samenwerking verder in Alveringem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Ze schuwen de aandacht, maar soms kan het niet anders: hoe de rijkste familie van Nederland weer alle controle overneemt in haar bedrijf

Na slechts drie jaar gewerkt te hebben als CEO van C&A, zal Edward Brenninkmeijer de rol overnemen van de Nederlandse Giny Boer. Ze was nog maar de tweede CEO ooit van het bedrijf die geen nakomeling is van de Brenninkmeijers, de familie achter C&A. En de familie blijkt liefst alles zelf zo goed mogelijk onder controle te hebben.

Lees meer »

Moet je binnenkort betalen om overtollige stroom van zonnepanelen op het net te zetten? “De situatie is onhoudbaar”

Betaal je binnenkort in plaats van geld te ontvangen om overtollige stroom van je zonnepanelen op het elektriciteitsnet te zetten? Het lijkt de wereld op z’n kop, maar in Nederland rekenen bijna alle energieleveranciers ondertussen kosten aan voor wie opgewekte stroom op het elektriciteitsnet zet. Waarom doen ze dat? En zal dat ook bij ons gebeuren?

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

“Dat koppel wilde alleen maar winnen. De rest interesseerde hen niet”: B&B-uitbaters over de impact van ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »