Familie Boury kan voor het eerst de feestdagen in familiekring vieren:“Restaurant sluit voor het eerst”

Was de voorbije jaren de kerstperiode voor Inge Waeles en Tim Boury steevast een drukke periode dan wordt het nu toch iets anders. Het driesterrenrestaurant sluit tijdens de kerstvakantie de deuren. Voor het eerst kan de familie Boury de feestdagen in familiekring beleven. Al geldt dat niet helemaal voor Inge.

“Het is de allereerste keer dat het restaurant zal gesloten zijn tijdens de eindejaarsdagen”, begint Inge Waeles, echtgenote van sterrenchef Tim Boury en mama van Félice (14) en Anaëlle (bijna 12). “We werken tot en met 23 december en dan gaat het restaurant dicht tot na de kerstvakantie. We hebben anderhalve dag nodig om op te starten en ontvangen onze gasten opnieuw vanaf woensdag 10 januari.”

“Het worden inderdaad traditionele feestdagen zoals we die vroeger hebben gekend. Op kerstavond gaan we vieren bij de ouders van Tim in Heuvelland. Ja, dat wordt een gezellige avond. Op Kerstdag zelf gaat het dan richting Diksmuide om te feesten. Mijn vader heeft ons reeds allemaal opgeëist nu we niet moeten werken.” (lacht)

Kalkoen voor het team

“De vorige jaren waren echter ook leuk voor ons en het team. We werkten op kerstavond en op kerstdagmiddag en we vierden daarna zelf feest met kalkoen en hapjes met het hele team. Dat hebben we een klein beetje veranderd. We vieren het kerstfeest nu met het team op verplaatsing in de maand december. We zijn al bij Madame Cocotte geweest en vorig jaar waren we te gast bij Gastro Henri. We proberen ons eigen kerstfeest altijd in Roeselare te houden.”

“We kijken echt wel uit naar die twee weken vakantie. Dat geeft ons zeker de tijd om de batterijen op te laden. Het is niet zo dat er niets gebeurt op restaurantniveau in die periode. Maar laat ons zeggen dat we nu een week kunnen recupereren en zaken doen met ons gezin en dat we een week hebben om kleine werkjes op te knappen en dingen voor te bereiden in het restaurant en de keuken.”

“Neem daar nog bij dat we twee pubers in huis hebben die graag inzetten op beleving. (lacht) Anaëlle is er bijna twaalf en Félice is veertien jaar en die meisjes zitten vol energie. Het kan dus best wel eens druk worden. Eens gaan bowlen en andere actieve vrijetijdsbestedingen zullen er zeker bij zijn.”

Opnames Masterchef

“Al moet ik toegeven dat het nu vooral Tim zal zijn die de ideale papa zal zijn en voor onze dochters zal zorgen. In de kerstvakantie moet ik immers naar Londerzeel voor zes volledige draaidagen van de tweede reeks van Masterchef. Meestal vertrek ik al op de vooravond van de draaidag. In mijn hotel overloop ik dan het script van de volgende dag vooraleer te gaan slapen. De volgende dag ben ik dan goed uitgerust en heb ik geen filestress. Anderzijds is het voordeel van opnamedagen in de kerstvakantie dat men mij niet of minder zal moeten missen in het restaurant.”

Leuke kerstliedjes

“Er zal zeker nog genoeg tijd overblijven om de Roeselaarse kerstmarkt te bezoeken. We zijn hier ondertussen goed ingeburgerd en hebben een mooie vriendenkring opgebouwd. De kerstmarkt op zich zullen we misschien niet zo lang bezoeken, ik vermoed dat het snel richting kerstchalets zal gaan. (lacht) Het voordeel van de kerstmarkt is dat die lang open is en er geen strikte timing is. Je komt en je gaat wanneer het je uitkomt. En dan die kerstliedjes die je overal hoort! Superleuk toch?”

“Natuurlijk luisteren we ook thuis naar kerstliedjes. Onze favoriet? Niet moeilijk hé, dat is hét kerstlied bij uitstek: All I want for Christmas van Mariah Carey. We laten dat zelfs horen tijdens de voorbereidingen in de restaurantkeuken. Anders weerklinkt daar vaak hardcore maar op die momenten mag het iets zachter. In het restaurant zelf laten we Mariah Carey niet zingen, neen.” (lacht)

“Het is ondertussen volop de tijd van het jaar hé. De kerstboom staat al van half november bij ons thuis en in het restaurant. We bouwen dus langzaam op naar een Merry Christmas and a Happy New Year!” (Peter Soete)

The post Familie Boury kan voor het eerst de feestdagen in familiekring vieren:“Restaurant sluit voor het eerst” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vervoersdienst Nestor breidt uit met een riksja: “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen”

Wie minder mobiel is, kon bij de Buurthulp Nestor Poperinge al een beroep doen op vrijwilligersvervoer of taxicheques. “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen, schakelen we nu een riksja in. Op de elektrische fiets is plaats voor twee passagiers”, zegt Rebecca Vandemaele, coördinator bij Nestor.
The post Vervoersdienst Nestor breidt uit met een

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Volg hier

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Schrijnwerker krijgt 6 jaar cel omdat hij klant neersteekt in Zemst

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een schrijnwerker veroordeeld tot 6 jaar cel omdat hij een klant uit Weerde (Zemst) die weigerde te betalen neerstak met een koksmes van 17 centimeter lang. "Hij vond enkele honderden euro’s voldoende om een mensenleven te ontnemen, een ernstige straf is dus nodig", klonk het bij de rechter.

Lees meer »

Kurt (60) opent zaterdag nieuwe meubelzaak Blanco in Harelbeke: “Mijn zoon Axell voert mijn ontwerpen en creaties uit”

Dit weekend opent de nieuwe meubelzaak Blanco de deuren aan de Kortrijksesteenweg 279 in Harelbeke. De drijvende kracht achter de exclusieve outdoormeubelen is ontwerper Kurt Velghe, die samen met zijn zoon Axell (29) de zaak runt.
The post Kurt (60) opent zaterdag nieuwe meubelzaak Blanco in Harelbeke: “Mijn zoon Axell voert mijn ontwerpen en creaties uit” appeared first on

Lees meer »

Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet

Op vrijdagavond 14 juni ging traditiegetrouw het personeelsfeest van gemeente Hooglede door, waar ook een aantal mensen in de bloemetjes gezet werden.
The post Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »