Driejarig kind levensgevaarlijk gewond bij verkeersongeval in Maldegem

Bij een zwaar verkeersongeval in Maldegem is zaterdagnamiddag een driejarig kind levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat bevestigt de politie van Maldegem. De bestuurder zou in slaap gevallen zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

“Nu kan ik m’n verjaardag op het EK vieren!”: Lamine Yamal (16) kroont zich op weergaloze wijze tot jongste doelpuntenmaker ooit

16 jaar, 11 maanden en 27 dagen. Binnen vier dagen wordt Lamine Yamal zeventien, maar het beste verjaardagscadeau heeft hij zichzelf al bezorgd. Op weergaloze wijze kroonde het Spaanse wonderkind zich tegen Frankrijk tot jongste doelpuntenmaker ooit op een EK. “En nu is het belangrijkste de titel,” klinkt het bij een ambitieuze Yamal.

Lees meer »

Edelpapegaai Kiwi vliegt al twee jaar vrij als mascotte door Kortemark: “Dat hij zo overleeft, is echt uitzonderlijk”

Al twee jaar lang hebben de inwoners van Kortemark een nieuwe mascotte: de edelpapegaai Kiwi. De vogel ontsnapte twee jaar geleden tijdens een training bij baasje Stefaan Van Der Vreken (62) in Handzame. Maar weg is Kiwi niet: het dier wordt haast wekelijks gezien en er zijn heel wat foto’s van hem op Facebook te vinden. “Tegen alle verwachtingen in

Lees meer »

Brandweer rukt uit naar chemiebedrijf in Oostende voor lek: “Defect op leiding tussen opslagtanks”

De brandweer kreeg omstreeks 8.30 uur een melding van een incident met gevaarlijke stoffen op de Plassendale Chemie Site in Oostende. “Onderzoek wees uit dat er een defect was op een leiding tussen twee opslagtanks”, zegt woordvoerder Yves Vande Velde.
The post Brandweer rukt uit naar chemiebedrijf in Oostende voor lek: “Defect op leiding tussen opslagtanks” appeared first on

Lees meer »

Bruggeling onder de loep: Jan van Hese, priester in de revolutiejaren

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Jan van Hese, priester in de revolutiejaren.
The post Bruggeling onder de loep: Jan

Lees meer »

Na nominatie voor ‘Zomerhit’ geeft Belle Perez eerlijke mening over nieuwe lichting zoals Camille en Pommelien Thijs

In juli en augustus slaan VRT 1 en Radio2 de handen in elkaar en zullen er dus twintig artiesten strijden om de felbegeerde trofee. Siska Schoeters en Niels Destadsbader zijn, net zoals vorig jaar, de presentatoren van dienst. Eén van de 20 kanshebbers is de Spaans-Limburgse furie Belle Perez (48). Reporter Jarne gaat haar persoonlijk feliciteren in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Evenepoel, Van Aert en Pogacar betreuren tijdverlies van gehavende Roglic: “Klassement hoort niet zo beslist te worden”

Voor de tweede dag op rij tegen de grond, dit keer wél met tijdverlies als gevolg. Primoz Roglic incasseerde een onverwachte en stevige dreun in de etappe naar Villeneuve-sur-Lot. De Sloveen verloor na een valpartij bijna tweeënhalve minuut. Het podium lijkt mission impossible. Oud-ploegmaat Wout van Aert en concurrent Remco Evenepoel staken Roglic wel een hart onder de riem.

Lees meer »

“Als ik vrijkom, weet ik jullie te vinden”: fikse celstraf voor twintiger die onderzoeksrechter bedreigde na inbraken in Knokke

Een 23-jarige Syriër heeft voor de Brugse rechtbank 2,5 jaar effectieve celstraf gekregen voor inbraken, illegaal verblijf, doodsbedreigingen en het kraken van een appartement.
The post “Als ik vrijkom, weet ik jullie te vinden”: fikse celstraf voor twintiger die onderzoeksrechter bedreigde na inbraken in Knokke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Walter Vanneste en Christiane Seys zijn 65 jaar getrouwd

Walter Vanneste en Christiane Seys uit de Kapelsestraat uit Sint-Eloois-Winkel zijn 65 jaar getrouwd. Het koppel werd door het gemeentebestuur gehuldigd voor hun jarenlange trouw voor elkaar.
The post Walter Vanneste en Christiane Seys zijn 65 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe krijgt Bart De Wever de neuzen in dezelfde richting?

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe heerlijk saai de formatie dit keer verloopt. “Zullen de Franstaligen Bart De Wever zijn trofee gunnen, misschien in ruil voor een Nederlandsonkundige premier, zoals Bouchez?”

Lees meer »

Roeiers Niels Van Zandweghe en Tibo Vyvey richting Parijs

Brugge wordt op de Olympische Spelen vertegenwoordigd door discuswerper Philip Milanov en de roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe. Zij worden richting Parijs in hun stad passend in de kijker gezet, met vlaggen met het opschrift ‘Brugge gaat olympisch’.
The post Roeiers Niels Van Zandweghe en Tibo Vyvey richting Parijs appeared first on KW.be.

Lees meer »