Café ’t Pleintje organiseert tweede editie kerstmarkt

Café ’t Pleintje aan de Koningin Fabiolastraat houdt op zaterdag 16 december in de straat en de onmiddellijke omgeving een tweede kerstmarkt. Organisator en kroegbaas Sven Audenaerde en zijn team hopen op een even grote respons als bij de eerste versie in 2022.

Sven, een geboren Lokenaar, en zijn echtgenote Nelly Hostyn wonen ondertussen twintig jaar in Gullegem en baten er een knus en goed beklant cafeetje uit. Het was daar, tussen pot en pint, dat de idee voor een eigen kerstmarkt ontstond. “Gullegem had een kleine kerstmarkt aan de dwarsschuur van ’t Goet te Wynckele, maar die ging door de corona-epidemie ter ziele”, vertelt hij. “Enkele klanten vroegen waarom wij het aan ’t Pleintje niet konden proberen. De zaak trekt door haar ligging het jaar door volk.”

Corona

Sven: “Dus lieten wij affiches drukken, schreven zich steeds meer kraampjes in en kregen wij zonder al te veel problemen ook de nodige goedkeuringen.”

Toen echter kwam corona de kop opsteken en kregen de initiatiefnemers plots zodanig veel regeltjes opgelegd dat het allemaal niet meer haalbaar was. Dus werd de kerstmarkt uitgesteld. In de hoop dat 2022 beterschap zou brengen.

“Wij hoopten op een kraam of tien, bemand door verenigingen die na de coronabeperkingen de clubkas weer wat wilden aandikken”, legt Sven uit. “Ons bescheiden initiatief lokte uiteindelijk 52 deelnemers: verenigingen, handelaars en goede doelen en zowel met food- als non-foodproducten. Het ijzige maar droge weer zorgde ook voor een massale opkomst van bezoekers. “Er zijn er hier een paar duizend gepasseerd.”

Inschrijvingen

Voor de tweede versie hopen de initiatiefnemers op een even goed en mogelijk nog beter resultaat. Deelnemers betalen 40 euro standgeld. Er zijn nu al bijna vijftig inschrijvingen. Tussen de kramen door zijn er optredens door dansschool Topform en partycoverband C’est Party. Voor de kids zijn er springkastelen, is er kindergrime en komt de Kerstman langs. De markt loopt van 16 uur tot middernacht. Standhouders kunnen nog inschrijven via Facebook of aan de toog van het café. (AV)

The post Café ’t Pleintje organiseert tweede editie kerstmarkt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Twee rijstroken versperd op A12 naar Brussel na ongeval

Op de A12-autosnelweg tussen Antwerpen en Brussel is er flink wat verkeershinder ter hoogte van Meise nadat een personenwagen is ingereden op een vrachtwagen. Dat meldt de federale politie. Het is nog niet duidelijk of er bij het ongeval gewonden gevallen zijn.

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Paus keurt heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goed

Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg, zal heilig worden verklaard. Die beslissing is gisteren genomen op een bijeenkomst van paus Franciscus en het college van kardinalen. Acutis overleed in 2006 op zijn 15e aan kanker. Hij gebruikte het internet om zijn geloof te verspreiden en was erg populair. Er zijn ook 2 wonderen aan hem

Lees meer »

BK Cornhole krijgt tweede editie

Na een succesvolle eerste editie van het Belgisch kampioenschap cornhole volgt op zaterdag 3 augustus een tweede editie, weliswaar met een dubbel zo groot deelnemersveld. Het BK vindt plaats tijdens de driedaagse Aarthurfeesten op de Rodenbachwijk in Hooglede.
The post BK Cornhole krijgt tweede editie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem

Op 28 juni trekt Hilde Lesaffre uit Oudenburg voorgoed de deur van Gemeentelijke Basisschool ’t Mozaïek in Eernegem achter zich dicht. Na 42 jaar dienst kan ze gaan genieten van haar welverdiend pensioen, en van haar kinderen en kleinkinderen.
The post Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Medewerkers ION vernielen JH Reflex na personeelsdrink: “Respectloos en ronduit hartverscheurend”

Donderdag 4 juli organiseerde projectontwikkelaar ION een drink voor zijn personeel in Jeugdhuis Reflex, die binnenkort moet plaatsmaken voor hun nieuwbouwproject. Vandaag werden de vrijwilligers geconfronteerd met een hartverscheurend tafereel. “De Reflex is vernield. Waar is het respect? In plaats daarvan vonden we een gevoelloze rouwbrief om ons jeugdhuis ten grave te brengen”, zegt bestuurslid Sarah Verelst.
The post

Lees meer »

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »