Anaïs gaat verwaarloosde aapjes verzorgen in Afrika

Liefhebbers van goudgele krokante frietjes – die ook wel eens een vegan snack kunnen smaken – zullen Anaïs Van Waes nog kennen als uitbaatster van frituur Royal in de Langestraat. Toen al toonde ze zich een groot dierenliefhebber, door in haar frituur onder meer geld in te zamelen voor het Virunga National Park, en dat is ze vandaag duidelijk nog altijd.

Anaïs zegde de frituur enkele jaren geleden vaarwel en werkt nu op de dienst boekhouding van het Penitentiair Complex Brugge. “Ik heb voldoende vakantiedagen opgespaard om een maand lang bij The Vervet Monkey Foundation in Tzaneen in Zuid-Afrika te werken als vrijwilliger”, vertelt Anaïs. “Je kunt het zien als een asiel voor mishandelde of verwaarloosde blauwapen, ook wel meerkatten genoemd. In die regio zijn er veel van die apen en door de bevolking worden ze vaak gezien als ongedierte, niet veel meer dan ratten. Dus worden ze erg slecht behandeld of worden ze al dan niet bewust door auto’s aangereden. En als ze dan toch bij mensen thuis verblijven, krijgen ze vaak geen goede verzorging. In het asiel verblijven zo’n zeshonderd aapjes. Ik zal er vooral instaan voor het voederen van de aapjes en zal dus erg veel fruit moeten snijden, zoals bananen en mango’s. Baby-aapjes zonder ouders zal ik moeten voederen met de melkfles.”

Geen subsidies

“Het klinkt misschien vreemd, maar als vrijwilliger moet je betalen om er te mogen werken”, vertelt Anaïs. “Op die manier krijgen ze hun financiering rond, want de foundation krijgt geen subsidies. Je krijgt er wel logement en drie maaltijden per dag voor – steeds veganistisch, trouwens – en nu en dan zal ik een dag vrij hebben, om het land ook wat te verkennen. Eigenlijk is het idee om zoiets te gaan doen al heel lang geleden gegroeid, namelijk toen ik als jong meisje de film Gorillas in the Mist zag. Ik wilde zo graag Dian Fossey zijn (lacht).”

Anaïs hoopt dat er nog mensen zijn die haar voorbeeld zullen volgen en naar het Zuid-Afrikaanse asiel trekken. “Ze kunnen er in elk geval veel helpende handen gebruiken.” (PDV)

Je kunt de avonturen van Anaïs in Zuid-Afrika volgen op Instagram via @anais_in_zuid_afrika.

The post Anaïs gaat verwaarloosde aapjes verzorgen in Afrika is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dieven stelen kilo’s in beslag genomen drugs en duizenden sigaretten op luchthaven Zaventem

Bijna 30 kilogram cannabis, 1.392 kilogram waterpijptabak, 75 kilogram versnijdingsmiddel voor cocaïne en maar liefst 269.000 sigaretten. Dieven hebben hun slag geslagen in een magazijn voor in beslag genomen goederen op de luchthaven van Zaventem. Het gebouw zou goed beveiligd moeten zijn en is enkel toegankelijk met een badge. Maar ook vorig jaar in mei was er al een inbraak.

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Er is een risico op een storm of op wateroverlast, meldt Binnenlandse Zaken vrijdagavond in een persbericht.
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik had het toen al moeilijk met mijn geaardheid”: Jitske Van de Veire en vader Peter in tranen tijdens gesprek over scheiding

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou komende week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »