21 van de 101 roltrappen defect in Antwerpse premetrostations

In de Antwerpse premetrostations zijn 21 van de 101 roltrappen defect. Dat blijkt uit een telling van de krant Gazet van Antwerpen. Volgens vervoersmaatschappij De Lijn, die een andere telling gebruikt, is gemiddeld 10 procent van de roltrappen defect.

Meer krantenkoppen in België

Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten”

Deze week startte er in Krottegem een nieuwe zaterdagmarkt. Afwisselend met Beveren wordt er om de twee weken een markt georganiseerd. Op de gemeenteraad van 16 september vroeg raadslid Thomas Witdouck of er in Rumbeke ook een markt georganiseerd zal worden?
The post Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten” appeared first on

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische rivale Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten op zijn socialemediaplatform Truth Social.

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

Straks uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Trajectcontrole in doortocht Beselare sinds maart bewijst meteen zijn nut: “65 Franse bestuurders kregen in het begin tien tot twaalf boetes”

De trajectcontrole in de Wervik- en Beselarestraat in de bebouwde kom van Beselare heeft sinds begin maart al flink wat opgeleverd. Er zijn tot ongeveer 20 augustus al 605 boetes verstuurd. “Daarvan zijn er ondertussen 400 betaald”, aldus schepen van Mobiliteit Koen Meersseman (#Team8980) op de gemeenteraad in Zonnebeke. “De investering rendeert. Er zijn 65 Franse bestuurders die in het

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Met of zonder de fiets naar het werk, maakt dat nu zo’n verschil?
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Evento viert 5-jarig bestaan met verjaardagsweekend: “Nieuwe snoepwand moet nieuwe klanten lokken”

Evento, de zaak van Evelien Kimpe aan de Roeselaarsestraat in hartje Moorslede, bestaat vijf jaar. Die verjaardag laat Evelien niet zomaar passeren. Op 27 en 28 september organiseert ze een feestweekend waarin klanten ook de nieuwe snoepwand kunnen ontdekken.
The post Evento viert 5-jarig bestaan met verjaardagsweekend: “Nieuwe snoepwand moet nieuwe klanten lokken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Barbara Sarafian (56) waakt over haar geluk. “Nog eens schijteverliefd worden? Dat ga ik niet meer doen”

Voor ‘Kotmadam Sarafian’ woonde Barbara Sarafian (56) onder één dak met zeven studenten. Confronterend? Niet zozeer. “Dankzij hen keek ik terug naar mezelf als twintigjarige.” Hoe ouder de actrice wordt, in haar hart en hoofd blijft ze eeuwig jong. Zelfs wanneer de menopauze, het moederschap en de liefde haar op de proef stellen. “The boutique of love is not closed,

Lees meer »