Zonnegloed derde weekend op rij gesloten: “Deel dierenopvangcentrum staat nog onder”

Hoewel de provinciale fase van de strijd tegen de wateroverlast wordt opgeheven blijft het Vleterse dierenopvangcentrum De Zonnegloed dit weekend gesloten. Na interne evacuaties en andere maatregelen hoopten de medewerkers om vanaf 25 november terug de deuren te openen.

“Helaas staat de achterkant van het opvangcentrum nog steeds onder water”, zegt uitbater Karel Ackaert. Door storm Ciarán en de overstromingen blijft De Zonnegloed drie weekends op rij gesloten.

Hopen op volgend weekend

“Met een bang hartje hopen we nu op een heropening tegen volgend weekend”, aldus Ackaert. Een aantal intern geëvacueerde dieren, waaronder alpaca’s, kruisezels en steppevossen, zijn intussen teruggekeerd naar hun oorspronkelijk verblijf. “Een Patagonische haas, de walabi’s en roofvogels kunnen nog niet terug. Zij blijven voorlopig in onze ruime quarantaineverblijven en ziekenboeg. De amiatina ezels moeten ook nog even vertoeven in het verblijf dat we in elkaar timmerden naast de speelzone van het bezoekersonthaal.” (TP)

De Zonnegloed roept op tot donaties om de gemiste bezoekersinkomsten en de waterschade te compenseren.

The post Zonnegloed derde weekend op rij gesloten: “Deel dierenopvangcentrum staat nog onder” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Extra geldautomaat voor Saswijk aan het Plovieplein in Bredene

Bredene Vorig jaar sloegen de grootbanken de handen in elkaar en centraliseerden hun geldautomaten op een locatie in de Kapelstraat. Omdat er in de wijk Sas geen cashautomaat meer was, zette gemeenteraadslid Lars Cattrijsse (Vooruit) prompt een petitie op touw en startte het gemeentebestuur onderhandelingen met de overkoepelende organisatie Batopin. “Met resultaat, want straks komt er een nieuwe automaat aan

Lees meer »

Morgen politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken morgen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »