Wateroverlast komt uitvoerig ter sprake op gemeenteraad in Moorslede: “Gelukkig zijn er dit keer geen evacuaties nodig geweest”

De wateroverlast was donderdagavond de hoofdbrok tijdens de gemeenteraad van Moorslede. “We zijn een probleemgemeente. Niet door het hemelwater, maar het water dat van elders komt. Dat is het probleem”, aldus burgemeester ward Vergote (Visie) “Gelukkig zijn er dit keer geen evacuaties nodig geweest. Al stond het waterpeil in de Guido Gezellelaan in Dadizele dit keer hoger dan de vorige keer in 2016.”

Fractieleider Veerle Demeulenaere (NVAPlus) had in een toegevoegd agendapunt veel vragen over de wateroverlast. De burgemeester gaf een overzicht wat er de afgelopen jaren al allemaal is ondernomen. “Er is al heel veel werk geleverd”, liet hij horen. “Op de gronden van het gewezen Dadipark komt er een bufferbekken voor ongeveer 40.000 kubieke meter (aanvankelijk was dat de helft minder, red.). Die werken zullen volgend jaar kunnen worden opgestart.”

“Wat verderop aan de kruising van de Heulebeek en Passendalebeek komt er nog een bufferbekken van 60.000 kubieke meter. Hopelijk tegen de zomer van volgend jaar. De Heulebeek zal ook worden verbreed.”

Sneer

De burgemeester kreeg tijdens zijn betoog een ferme sneer van Sigrid Verhaeghe (NVAPlus). “U hebt de afgelopen jaren te lang gewacht”, verweet ze Vergote. “Er kon proactief worden gewerkt en er zijn onvoldoende acties ondernomen.”

Veerle Demeulenaere wilde ook weten of er voldoende zandzakjes waren en de brandweer over voldoende materiaal beschikt. “Bij de brandweer en technische dienst waren er voldoende beschikbaar”, zegt de burgemeester. “Er werden er nog extra gevuld. Bij de brandweer was er voldoende materiaal. We hebben het voordeel dat we tot een brandweerzone behoren. De vorige keer in 2016 kwamen we te laat met zandzakjes. Nu kreeg ik het verwijt dat ik met de aanvoer van zandzakjes voorbarig was.”

Tijdens het debat en de vele vragen van Veerle Demeulenaere had schepen Nessim Ben Driss (Visie) het over populisme. “Onder de inwoners van de Guido Gezellelaan is er nooit paniek geweest, ik ben tot 3 uur ’s nachts ter plaatse geweest.”

The post Wateroverlast komt uitvoerig ter sprake op gemeenteraad in Moorslede: “Gelukkig zijn er dit keer geen evacuaties nodig geweest” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze vandaag voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de brexit wordt

Lees meer »

Kontichse wegwijzer wijst kortste weg naar ‘Aarstelaar’: “We horen bij de anale driehoek, maar dit is duidelijk een fout”

Op de Prins Boudewijnlaan in Kontich staat sinds kort een wegwijzer naar ‘Aarstelaar’. “Hoewel we samen met Kontich en Reet bij ‘de anale driehoek’ horen, is dit duidelijk een ongelukkige fout van de aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer,” zegt Aartselaars N-VA-schepen Bart Lambrecht, bevoegd voor Mobiliteit, Openbare Werken, Sport, Communicatie en Dierenwelzijn. “Ze hebben ons verzekerd dat de

Lees meer »

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

Kunstenfestival Watou 2024 geeft ruimte aan verbeelding: “Met hommage aan bezieler Gwij Mandelinck”

Dit weekend gaat de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou van start. Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Hij overleed

Lees meer »

Vergeet de 4 dagenweek, Griekenland voert 6-daagse werkweek in

In Griekenland mogen werknemers in bepaalde sectoren vanaf vandaag 6 dagen per week werken. Opvallend, want in heel wat andere Europese landen – ook bij ons – wordt net volop geëxperimenteerd met kortere werkweken. De nieuwe regel geldt voor bedrijven waar nu in principe al 24 op 24 wordt gewerkt, en waar dus heel wat overuren worden gepresteerd of waar

Lees meer »

Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend

Het gemeentebestuur en de politie openden onlangs officieel de nieuwe regiopost Staden van politiezone Arro Ieper. De post Staden ruilde zijn oude plek aan de Passendalesteenweg in voor een nieuwe stek in de Hospitaalstraat. Voortaan is de lokale politie te vinden midden in de gemeente, dicht bij de gemeentelijke dienstverlening.
The post Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel

Lees meer »

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »