Veertiger blijft maand langer in de cel na mislukte overval op juwelier in Brugge

Een 41-jarige man uit Kortemark blijft in de cel voor een mislukte overval op juwelierszaak Versato in Brugge. De raadkamer heeft zijn aanhouding vrijdag bevestigd en met een maand verlengd.

De man trok zaterdag om 12.50 uur op een elektrische step naar de juwelierszaak in de Zuidzandstraat. Hij bedreigde een medewerker met een vuurwapen en eiste de duurste juwelen. De juwelier hield evenwel het hoofd koel en kon de veertiger op eigen kracht buitenwerken.

Klopjacht

De overvaller sloeg op de vlucht, maar de politie kon hem na een klopjacht arresteren in de buurt van het Brugse station. Hij bleek gekend bij de politie en de onderzoeksrechter hield hem aan.

Wat de veertiger juist bezielde om op klaarlichte dag een juwelierszaak te overvallen, is niet duidelijk. “Dat zal het onderzoek moeten uitwijzen”, stelde advocaat Mathias Van Belleghem. “Mijn cliënt verleent zijn volledige medewerking.” (AFr)

The post Veertiger blijft maand langer in de cel na mislukte overval op juwelier in Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid

Een kindvriendelijke stad of gemeente, die laat kindjes hun zegje doen over projecten. Maar hoe betrek je hen? In Wevelgem ontwikkelden ze samen met HOGENT een methodiekenbundel met spelletjes. “Zo spelenderwijs en op uniforme manier kinderen laten participeren.”
The post Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes

Veertien bewoners van het woonzorgcentrum De Zilverberg en veertien kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar genoten deze week van een opmerkelijk zomerkamp. De kinderen en senioren turnden, kookten en knutselden samen. “We zullen elkaar hard missen.”
The post Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

LIVE F1. Norris snelste in de eerste twee oefensessies

De ogen van de Formule 1-wereld zijn dit weekend gericht op de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Vorig jaar kwam Max Verstappen als eerste over de streep in Silverstone. Wie pakt zondag de zege? Volg hier het nieuws in aanloop naar de race en uiteraard de wedstrijd zelf.

Lees meer »