Team Visma-Lease a Bike definitief nieuwe naam van ploeg Wout van Aert

De nieuwe naam van wielerploeg Team Jumbo-Visma wordt definitief Team Visma-Lease a Bike. De tweede naamgever komt zoals eerder al bekend was uit de stal van het Nederlandse bedrijf PON dat al sponsor van het team is. Dat maakt de ploeg van Wout van Aert, Tiesj Benoot en Tosh Van der Sande vandaag officieel. Lease a Bike stond afgelopen jaar al klein op het shirt van Jumbo-Visma.

Meer krantenkoppen in België

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne ‘Byebye gazon’: videogesprek valt in de smaak

‘Maak ook van jouw schoolterrein een biodivers paradijs’. Zo nodigde Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne, de scholen in Wevelgem uit om deel te nemen aan Byebye gazon. Tien klassen werden daarvoor beloond met een ijsje, maar vooral het videogesprek met Dieter Coppens viel in de smaak.
The post GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne

Lees meer »

Kitesurfer verdrinkt en wordt verscheurd door haaien in Nieuw-Caledonië

Een kitesurfer is op een tragische manier aan zijn einde gekomen in Nieuw-Caledonië. De 39-jarige man was met een vriend aan het surfen toen hij in het water verstrikt raakte in de touwen van zijn kite en het bewustzijn verloor. De vriend diende eerste hulp toe, maar moest die staken door een aanval van verschillende haaien. Het slachtoffer verdronk en

Lees meer »

Dertigste editie van Ieper Hardcore Fest al maanden uitverkocht: “Liever zo dan weer te groot willen worden”

De dertigste editie van Ieper Hardcore Festival vindt plaats op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli, maar mocht halfweg maart het bordje ‘uitverkocht’ bij de tickets van zaterdag, zondag en de weekendtickets zetten. Het hardcore-, punk- en metalfestival zit weer helemaal in de lift sinds het vorig jaar verhuisde van de festivalweide langs de Poperingseweg naar de site

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Julian Assange bekent schuld voor Amerikaanse rechtbank

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft in een rechtbankzitting op het Amerikaanse eiland Saipan zoals verwacht schuldig gepleit aan een schending van de Amerikaanse spionagewetgeving. Assange en het Amerikaanse gerecht sloten daarover eerder een deal: in ruil voor zijn schuldbekentenis mocht hij maandag al de gevangenis in Londen verlaten.

Lees meer »

Jonge moeder (23) schudt vier maanden oude baby ‘uit frustratie’ hersenletsel: “Ik had nochtans eerst tot tien geteld”

Een 23-jarige jonge moeder uit Oudenburg staat voor de strafrechter omdat ze haar vier maanden oude dochtertje een hersenletsel schudde. Het gaat om een geval van shaken baby. De zaak is bijzonder schrijnend, blijkt uit het feit dat L.D. zelf haar jeugd doorbracht in instellingen. “Ze leerden met tot tien te tellen als ik gefrustreerd was. Dat heb ik toen

Lees meer »