Sylvie (45) stopt met HR-bedrijf en maakt voortaan tapijten van schapenvacht: “Het is kunst, net als een schilderij aan de muur”

De 45-jarige Sylvie Cleenwerck uit Emelgem verkocht begin deze maand haar zaak ‘HR Concept’. Na 25 jaar in de human resources begint ze aan een gloednieuw avontuur. Voortaan maakt ze unieke tapijten uit schapenvacht. “Ik wil gezelligheid creëren bij de mensen thuis, daar haal ik enorm veel voldoening uit”, vertelt ze.

Na 25 jaar mensen te begeleiden in hun zoektocht naar de ideale job of een nieuwe uitdaging vond Sylvie Cleenwerck dat het tijd was om dat zelf eens te doen. “Mijn vorig werk is enorm veranderd door de coronacrisis”, vertelt ze. “Vroeger kwamen de sollicitanten naar mijn kantoor, nu gebeuren zo’n gesprekken vaak online. Het persoonlijke contact viel weg. Ik vond dat ik zo mijn werk niet kon doen. Je kan mensen niet leren kennen via een videogesprek.”

“Ik deed het nochtans met hart en ziel, maar de voldoening in mijn job geraakte ik kwijt”, vertelt ze. Sylvie is al langer geïnteresseerd in vormgeving en interieur en ging thuis vaak creatief aan de slag. “In onze nieuwe woning ontbrak er nog een tapijt. Op sociale media zag ik voorbeelden van tapijten gemaakt van schapenvachten. Die had ik toevallig liggen om ’s winters over onze stoelen te leggen. Toen kwam ik op het idee om ze aan elkaar te naaien tot een tapijt.”

Klein hartje

Familie en vrienden reageerden erg positief op het resultaat. “Bovendien had ik mij enorm geamuseerd tijdens het maken van dat tapijt”, zegt Sylvie. “Met steun van mijn naasten besloot ik om mijn bedrijf stop te zetten en een nieuw avontuur te starten. Met een klein hartje, maar ook met veel goesting maak ik nu zelf tapijten uit schapenvachten.”

Sylvie doet alles zelf: de vachten kiezen, de kleuren, de kwaliteit van de vachten en de composities. Dan verknipt ze de vachten en naait ze die met de hand aan elkaar tot een tapijt. “Ik wil gezelligheid creëren bij de mensen thuis, daar haal ik enorm veel voldoening uit. Bovendien is zo’n tapijt op de grond eigenlijk een soort kunstwerk, net als een schilderij aan de muur.”

100 procent natuurlijk

Ook de keuze voor haar leverancier maakte ze bewust. “Ik werk samen met een bedrijf dat schapenvachten plantaardig looit. Er komen dus zo weinig mogelijk chemische producten aan te pas. Bovendien zijn het vachten van schapen uit de voedingsindustrie, die anders op het stort terechtkomen. Ik zou niet willen werken met vachten van dieren die puur daarvoor geslacht worden, op deze manier geef ik het product een tweede leven. Ik kies enkel Europese vachten en er komen geen kleuring of andere stoffen aan te pas.”

De naam Moutonmouton verwijst naar het Franse woord voor schaap. Sylvies atelier bevindt zich in Emelgem, maar het openingsweekend vindt plaats in Oostnieuwkerke. “Iedereen is komende zaterdag en zondag welkom in Hoeve Crisantemi,- in de Diksmuidesteenweg 14 in Oostnieuwkerke. Van 14 tot 17 uur stel ik er mijn tapijten voor.”

Meer info vind je op www.moutonmouton.be en op de gelijknamige Instagrampagina.

The post Sylvie (45) stopt met HR-bedrijf en maakt voortaan tapijten van schapenvacht: “Het is kunst, net als een schilderij aan de muur” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwd Munitieplein officieel geopend: “Orgelpunt van de facelift die Krottegem de voorbije jaren onderging”

Vrijdagavond werd het vernieuwde Munitieplein in het bijzijn van een grote groep omwonenden officieel geopend. De stad zorgde er voor extra groen, banken en nieuwe speelelementen. “Dit is het orgelpunt van de facelift die Krottegem de voorbije jaren onderging”, aldus de burgemeester, die ook nog goed nieuws had voor de buurtbewoners die de voorbije weken geconfronteerd werden met overlast door

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Titelverdediger Laurens Devos staat na overtuigende zege in tafeltennisfinale, die om 17 uur volgt!

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. De grootste Belgische medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen ook al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Kan hij

Lees meer »

Rugby RSL officieel van start op site Schiervelde

Zaterdag werd de nieuwe locatie van Rugby RSL officieel geopend. De rugbyclub huist sinds kort op Schiervelde waar één van de voetbalvelden werd omgevormd tot een rugbyterrein met daarbij ook een kantine.
The post Rugby RSL officieel van start op site Schiervelde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het weerzinwekkende dubbelleven van Dominique Pélicot: “Hij ordende de filmpjes waarin zijn vrouw verkracht werd netjes op datum”

Zorgzaam en attent. Zo omschreef de Franse Gisèle haar man met wie ze al vijftig jaar gelukkig samen was. Tot ze op een politiebureau te horen kreeg dat ze in de voorbije negen jaar door 82 verschillende mannen 92 keer werd verkracht. Onder hen haar eigen man, die haar voortdurend drogeerde. Dit is het waanzinnige verhaal van die man, het

Lees meer »