Straatcomité en stad zetten eeuwelinge Ivonne uit Izegem in de bloemetjes

Groot feest in de Ommegangstraat in Izegem vrijdag, waar Ivonne Deforche honderd kaarsjes mocht uitblazen. De nog kwieke eeuwelinge kreeg voor de gelegenheid bezoek van de burgemeester, enkele schepenen en het straatcomité.

Ivonne woont bij haar dochter Christine in een gezellig appartement dat zicht biedt op de groenzone aan zwembad De Krekel. Voor haar honderdste verjaardag werd de gevel toepasselijk versierd. “Alle kinderen die er komen zwemmen en hier passeren zwaaien dan ook enthousiast als ze mama zien zitten”, zeggen Christine en haar broer Filip. “Ze houdt wel van wat decoratie en daarom hebben we het hele huis feestelijk ingericht, in een mix van verjaardagballonnen met kerstspullen.”

Ooit nek gebroken

Ivonne verkeert nog in vrij goede gezondheid, al is het ooit anders geweest. “Een paar jaar geleden heb ik enkele stevige vallen gemaakt, waarbij ik zelfs mijn nek heb gebroken”, vertelt ze. “Ik ben er gelukkig goed door gekomen. Daarom hebben mijn kleinkinderen me nu als knipoog een popje opgestuurd als ‘Superwoman’. Ik vind het wel geslaagd”, lacht ze. Haar familie beaamt. “Oma is een taaie. Ze heeft getoond dat ze enorm veel vechtlust heeft en dat ze altijd optimistisch blijft. Dat is, denken we, ook het geheim van haar lange leven.”

Ivonne trouwde indertijd met haar man Rafaël Lannoo, die in 1996 reeds op 75-jarige leeftijd stierf. Ze woonden in de Molenhoekstraat, waar hij ook zijn timmer- en schilderatelier had. Op vandaag werkt zoon Filip er nog. Ivonne heeft intussen vier kleinkinderen en zes achterkleinkinderen, van wie Louis (10) de jongste is.

In de bloemetjes

Voor de gelegenheid kwamen burgemeester Bert Maertens en schepenen Ann Van Essche en Caroline Maertens met een cadeau en gelukwensen. Ook het straatcomité van de Ommegangstraat kwam langs en gaf Ivonne een mooie ruiker rode rozen. “We organiseren jaarlijks een straatfeest en vonden het wel fijn onze eeuwelinge op gepaste manier te vieren”, aldus Hannes Vanderstraeten.

The post Straatcomité en stad zetten eeuwelinge Ivonne uit Izegem in de bloemetjes is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »