Sportief manager Bram Deruyck over de moeilijke eerste seizoenshelft van Filou Handbalclub Izegem: “Het niveauverschil tussen Eerste Nationale en de BeNe League is enorm”

Filou Handbalclub Izegem treedt dit seizoen voor het eerst aan in de BeNe League, maar kon tot dusver nog geen zege boeken. Toch blijft sportief manager Bram Deruyck positief over de prestaties van Filou.

Het seizoen in de BeNe League is halverwege en jullie staan in jullie debuutseizoen op het hoogste niveau laatste en wisten nog niet te winnen. Hoe kijk je naar die statistiek?

Deruyck: “Ik kijk veel verder dan het resultaat. Organisatorisch en op sportief vlak hebben we in juli en augustus heel veel werk verricht, maar de voorbereiding en de start was niet feilloos door blessures waardoor er toch wat afwezigen waren op training. Desondanks hebben we wel grote stappen vooruit gezet, alleen is het niveauverschil tussen Eerste Nationale en de BeNe League enorm. Toch merk je aan onze manier van spelen dat we zeker meekunnen op dit niveau. We zijn slechts één of twee wedstrijden echt de mist ingegaan, maar in de overige matchen viel de munt altijd net niet naar onze kant en verloren we nipt.”

Mogen we dan ook stellen dat jullie nu leergeld betalen?

“Zeker. Ook omdat we toch die ervaring in de BeNe League wat missen waardoor we onze koelbloedigheid soms verliezen. Elke match hebben we ook vijf minuten waarin er concentratieverlies optreedt, wat door de tegenstander telkens afgestraft wordt. Persoonlijk had ik ook wel rekening gehouden met dit scenario. Al hoopte ik daarbij dat de ploeg niet uit elkaar zou vallen, wat zeker niet het geval is. Dat stemt me alvast tevreden.”

Er lijkt ook nog niets verloren, want in de play-offs is alles nog mogelijk, niet?

“Inderdaad. Na de BeNe League volgt nog een nationale nacompetitie waarbij alles weer op maximum drie punten van elkaar komt te staan. Ik geloof dan ook zeker dat we ons nog kunnen redden, want in de play-offs zullen we opnieuw de kansen krijgen om te winnen tegen onze rechtstreekse concurrenten. Het wordt dan ook zaak van gefocust te blijven, te blijven vechten voor elkaar en te blijven werken zoals we nu bezig zijn.”

The post Sportief manager Bram Deruyck over de moeilijke eerste seizoenshelft van Filou Handbalclub Izegem: “Het niveauverschil tussen Eerste Nationale en de BeNe League is enorm” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Stop alsjeblieft met huilen”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »

‘De Groene Man’ is levenswerk van priester Philippe Vindevogel

Priester Philippe Vindevogel uit de Boezingse wijk Bloemendale is meewerkend priester decanaat in Ieper-Poperinge sinds 2016. Een twintigtal jaar geleden groeide zijn zoektocht naar wat hij noemt de ‘Groene Mannen’, een kraagsteen als Keltisch symbool dat hij ontdekte uit de verwoeste kerk van Lampernisse. Nu schreef hij er een boek over met de toepasselijke naam ‘De Groene Man’.
The

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Rusland claimt vernietiging Oekraïense gevechtsvliegtuigen

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Zomer komt dinsdag even aankloppen: maxima tot 30 graden mogelijk

Het is zondagmiddag wisselend bewolkt met buien in het noordwesten van het land. Elders blijft het overwegend droog. Maandag starten we met opklaringen maar geleidelijk wordt het bewolkt. Op een enkel buitje na, blijft het overal droog. Dinsdag is het eerst vrij zonnig en kunnen de maxima klimmen tot mogelijk 30 graden. Dat meldt het KMI.

Lees meer »

KIJK. Zo klopte Girmay zowel Philipsen als De Lie, die ingesloten zat, in de spurt: de momenten van rit acht

Nadat de Noor Jonas Abrahamsen maar liefst 168 kilometer in de aanval reed, barstte het geweld rond tien kilometer van de finish in Colombey-les-Deux-Églises los. In het helse strijdgewoel voor de beste posities, kwamen zowel Philipsen als De Lie bijna ten val. Uiteindelijk werd de machtsspurt gelanceerd door Coquard, maar kwamen onze twee landgenoten net te kort om Biniam Girmay

Lees meer »