Populaire leerkracht die seks had met meerdere leerlingen vrij onder voorwaarden

De Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) in Gent heeft de vrijlating van de 27-jarige leraar T. L. bevestigd. De populaire leerkracht die seks had met verschillende leerlingen, mocht al van de raadkamer in Brugge de cel verlaten, maar het parket tekende beroep aan.

Meer krantenkoppen in België

Overstromingen en modderstromen door zware onweersbuien in Tirol

Op verschillende plekken in de Oostenrijkse regio Tirol hebben zware onweersbuien vrijdagavond voor overstromingen en modderstromen gezorgd. De brandweer moest op meer dan negentig plekken in de deelstaat ingrijpen, schrijft de Tiroler Tageszeitung. Op beelden die de Kronen Zeitung deelt, is te zien dat het water door de straten van St. Anton am Arlberg stroomt.

Lees meer »

“Had ik mijn kinderen dan in die brand moeten laten?”: man (32) krijgt jaar cel nadat hij kinderen uit brand redde en zo zijn contactverbod schond

Een 32-jarige man uit Bornem is door de rechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar. De dertiger werd schuldig bevonden aan het slaan van zijn vrouw en het schenden van het opgelegd contactverbod nadat hij zijn kinderen uit brandende woning redde. “Maar wat als ik daar niet was geweest?”, vroeg de dertiger op zitting.

Lees meer »

“Ze hebben een zeer groot deel van België veroverd”: zo herken én bestrijd je de uitheemse guldenroede

De guldenroede is een kruidachtige plant met prachtige gele bloemen. Maar die schoonheid is dubbel: twee van de drie guldenroedesoorten horen eigenlijk niet thuis in ons land. Hoe zijn de planten tot hier geraakt? Zijn ze écht zo schadelijk voor onze natuur? En wat doe je ertegen? Bioloog Wietse Chanet vertelt je meer: “Ze verspreiden chemische stoffen die de groei

Lees meer »

Op De Polderhoeve proef je van het echte boerderijleven: “Ook stadsmensen vinden het hier geweldig”

Omdat verdere groei van hun melkveebedrijf langs de Zeebruggelaan niet mogelijk was, startte de familie Fevery een goeie twintig jaar geleden met hoevetoerisme. Twee jaar geleden kwam daar ook nog een ijssalon met automaat bij. “Zonder die verbreding was het hier allang gedaan.”
The post Op De Polderhoeve proef je van het echte boerderijleven: “Ook stadsmensen vinden het hier

Lees meer »

Inwoners van Reninge en omstreken verliezen stamcafé: Jenny en André sluiten na 61 jaar de deuren van café De Pollepel

In café De Pollepel op de Dorpplaats in Reninge vond woensdagavond de laatste tap plaats. Uitbaters André Callewaert (84) en Jenny Mahieu (83) sluiten na 61 jaar definitief de deuren. Niet alleen telt Reninge nu nóg een horecazaak minder, veel inwoners van Reninge en omstreken verliezen ook hun stamcafé.
The post Inwoners van Reninge en omstreken verliezen stamcafé: Jenny

Lees meer »

Extreemrechtse influencers keren zich tegen campagne Trump: “Ik weet gewoon niet meer wie de MAGA-bus bestuurt”

De campagne van Republikeins presidentskandidaat Donald Trump ligt onder vuur vanuit onverwachte hoek. Enkele invloedrijke extreemrechtse influencers vinden dat het team van de oud-president hem te veel naar het centrum doet opschuiven om onbesliste kiezers te winnen. Ze dreigen zelfs met een “digitale oorlog” als hij zijn lijn niet opnieuw verhardt.

Lees meer »

Veel sfeer tijdens Rock op het Plein in Wervik, maar ook emotie: zanger van O’Parleur brengt nummer voor zijn overleden hond Tifa

Ondanks een flinke regenbui is Rock op het Plein op en rond het Sint-Maartensplein in Wervik toch een succes geworden. Donderdag waren al tachtig procent van de tickets verkocht. Voor het derde jaar op rij waren er twee podia. Voor de allereerste keer kwam de ervaren dj Yves Deruyter en hij zorgde op het fonkelnieuw podium voor heel veel ambiance.

Lees meer »