Ieperfest dropt eerste namen voor jubileumeditie in 2024: “Weer op site het Perron en JOC”

Het is nog meer dan zeven maanden wachten, maar toch loste Ieperfest de eerste achttien namen voor de dertigste editie van het hardcore-, punk- en metalfestival. De bedoeling is dat Ieperfest opnieuw plaatsvindt op de site van het Perron en het JOC, maar de officiële toelating van Stad Ieper moeten de organisatoren nog krijgen.

Weak Link, Stiff Meds, Speedway, Slapshot, Show Me The Body, Rixe, Length Of Tme, Judiciary, Gouge Away, Gel, Fuming Mouth, End It, Earth Crisis, Dropdead, Conservative Military Image, The Chisel en Cauldron zijn de eerste achttien namen voor Ieperfest.

Dertigste editie

Het Ieperse hardcore-, punk- en metalfestival is in 2024 al aan zijn dertigste editie toe, een jubileum. “We gaan niet te zot doen, maar we willen er wel iets speciaals van maken”, zegt medeorganisator Davy Bauwen. “We hopen een aantal bands te kunnen strikken die we nog niet gehad hebben en die misschien wel een verwijzing zijn naar het verleden. Bijvoorbeeld Earth Crisis is een band die nog niet op Ieperfest gestaan heeft.”

Headliners

“Tussen de eerste namen staan er wel nog geen headliners. Daar zijn we nog mee bezig. We hopen dat we stelselmatig namen kunnen bekendmaken. Typisch is ook dat sinds de bekendmaking van de eerste namen een heleboel managers en bookers van andere bands contact hebben opgenomen met ons”, vervolgt Davy.

Festivalsite

Nadat het festival twaalf jaar plaatsvond op een festivalweide langs de Poperingseweg, verhuisde Ieperfest dit jaar voor het eerst naar de site van het Perron en het JOC. Normaal is het de bedoeling dat ook volgend jaar die site zal dienst doen als festivalterrein. “Maar daar hebben we nog geen bevestiging van”, vervolgt Davy. “We hopen daar in de eerste weken nieuws van de krijgen. Alles is ingediend bij Stad Ieper. We hopen van wel. Er waren dit jaar geen klachten, dus we gaan er ook vanuit van wel. Maar officieel is het nog niet zeker.”

100 Uren van Vort’n Vis

Wie niet kan wachten, kan op 29 december al terecht in de Vort’n Vis voor een evenement van de organisatie achter Ieperfest. “Tijdens de 100 Uren van de Vortn Vis doen we ook een show met een viertal bands, onder andere Game Changer en Weak Link. En in het weekend 8, 9 en 10 december staan we ook op de de Ieperse kerstmarkt”, besluit Davy Bauwen. (TOGH)

The post Ieperfest dropt eerste namen voor jubileumeditie in 2024: “Weer op site het Perron en JOC” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.
The post Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Koffie, kranten en boeken

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Koffie, kranten en boeken appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zelfs naar onze vrouwen werd met bier gegooid”: bij de Engelsen reageerden fans na affluiten nog vijandiger

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »

En toen viel president Biden helemaal stil tijdens debat met Trump

De Amerikaanse president Joe Biden was woensdag niet aan zijn proefstuk toe tijdens het presidentiële debat met Donald Trump. De president kwam verward over en kon meermaals niet uit zijn woorden komen. Zo viel hij tijdens zijn verwijt aan Trump over de gezondheidszorg even stil, waarna hij vervolgens deze uitspraak deed: “We hebben Medicare eindelijk geklopt.” Trump zag daardoor zijn

Lees meer »